‘iPhone 14 Pro (Max) krijgt 21 procent grotere camerasensor’

Mike Peek
4 april 2022, 19:25
2 min leestijd

Apple lijkt fotografen ook dit jaar weer te verwennen. De iPhone 14 Pro (Max) krijgt volgens een nieuw gerucht een 21 procent grotere camerasensor. Die moet zorgen voor nog mooiere kiekjes.

Lees verder na de advertentie.

‘Grotere camerasensor op iPhone 14 Pro’

Op het Chinese sociale netwerk Weibo zijn een aantal mogelijke cameraspecificaties van de nieuwe iPhones verschenen. Volgens gebruiker Fishing 8 krijgen de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max een camerasensor die 21 procent groter is dan de sensor in de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max. Dat is goed nieuws voor enthousiaste fotografen, want daardoor zullen je foto’s waarschijnlijk meer details bevatten.

De hoofdcamera zou een 1/1.3-inch sensor krijgen. De Google Pixel 6 en 6 Pro gebruiken ook een camerasensor van die afmeting. Omdat een grotere sensor ook een grotere lens vereist, zal het camera-eiland op de iPhone 14 Pro (Max) waarschijnlijk iets groeien.

iPhone 14 Pro camerasensor

We nemen deze informatie met een korreltje zout, want ‘Fishing 8’ is geen bekende naam in de Apple-wereld. Toch zou zijn informatie best kunnen kloppen. Hij meldt namelijk ook dat de iPhone 14 Pro een 48 megapixel-camera krijgt. Dat gerucht hebben we inmiddels al een aantal keer voorbij zien komen.

Huidige iPhones hebben een 12 megapixel-sensor. Ondanks de grotere camerasensor worden de individuele pixels van de iPhone 14 Pro daardoor een stuk kleiner. Apple voegt straks waarschijnlijk vier pixels samen tot één om zo een betere beeldkwaliteit te realiseren. De 48 megapixel-sensor zou ook 8K-video mogelijk maken.

Dit weten we al over de iPhone 14-serie

Het duurt nog minimaal vijf maanden voor Apple de iPhone 14-serie presenteert. Toch weten we al behoorlijk veel over de nieuwe smartphones. Zo krijgen de Pro-modellen waarschijnlijk een controversieel design met twee gaatjes in het scherm. Die zullen de notch vervangen.

De gewone iPhone 14 en iPhone 14 Max behouden waarschijnlijk het huidige design. Opvallend genoeg zouden deze modellen ook draaien op de ‘oude’ A15-chip van de iPhone 13. De Pro-modellen krijgen wel een snellere A16-processor.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rond de iPhone 14? Download dan de iPhoned-app en schrijf je je even in voor onze nieuwsbrief. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook en Instagram

Lees het laatste nieuws over Apple:

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: Vova LD
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen