iPhone 14 Pro krijgt twee gaatjes in scherm, maar anders dan je denkt

Mike Peek
31 augustus 2022, 19:01
2 min leestijd
iPhone 14 Pro krijgt twee gaatjes in scherm, maar anders dan je denkt

We hebben al veel gelezen over de twee gaatjes in het scherm van de iPhone 14 Pro (Max) die de notch moeten vervangen. Volgens een nieuw gerucht smelten deze samen tot één balk wanneer het scherm aanstaat.

Lees verder na de advertentie.

‘Toch één lange uitsnede in scherm iPhone 14 Pro’

Met de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max neemt Apple afscheid van de notch. In plaats daarvan krijgt het scherm twee gaatjes om de selfiecamera en sensoren voor Face ID in onder te brengen. Er is veel rumoer over dit nieuwe ontwerp omdat het er wat vreemd en vooral onsymmetrisch uitziet.

Volgens een nieuw gerucht van MacRumors zou Apple daar iets op bedacht hebben. Wanneer het scherm van de iPhone 14 Pro (Max) aanstaat zouden de gaatjes samensmelten tot één pilvormige balk. De pixels tussen de gaatjes worden dus softwarematig uitgeschakeld.

iPhone 14 Pro scherm

Je kunt je afvragen waarom Apple dan niet gewoon heeft gekozen voor een grotere fysieke uitsnede. Volgens de bron van MacRumors wil het bedrijf wat visuele trucjes uithalen met de gaatjes.

Ze zouden breder kunnen worden om de privacy-bolletjes weer te geven en zelfs langer om notificaties te laten zien. We zetten daar echter vraagtekens bij, omdat de notificaties in iOS 16 juist verhuizen naar de onderkant van het scherm. Neem dit gerucht dus met een korrel zeezout. In het verleden is het echter al eerder gebeurd dat Apple het design van een nieuwe iOS voor zijn nieuwste iPhone aanpast.

Dit moet je weten over de iPhone 14 Pro

Apple presenteert de iPhone 14-serie tijdens een speciaal evenement op 7 september. Over de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max is al veel bekend. Zo draaien de smartphones op de gloednieuwe A16-chip, krijgen ze een nieuwe 48 megapixel-camera én een betere ultragroothoeklens. Ook de kleuren van de iPhone 14 Pro (Max) zijn inmiddels gelekt.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

iPhone 14: dit verwachten we van de nieuwe iPhones!

Lees het laatste nieuws over Apple:

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Pro
Apple iPhone 14 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu