Apple heeft naam van ‘iPhone 14 Max’ op het laatste moment gewijzigd

29 september 2022, 15:39
2 min leestijd
Apple heeft naam van ‘iPhone 14 Max’ op het laatste moment gewijzigd

Kort voordat Apple de iPhone 14 Plus introduceerde, werd duidelijk dat de naam van de 6,7-inch versie toch geen iPhone 14 Max ging worden. Nu blijkt dat Apple pas vrij laat heeft besloten om de naamsverandering door te voeren.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 14 Plus was eerst iPhone 14 Max

Op de website van Apple wordt maar liefst drie keer met de naam iPhone 14 Max gerefereerd aan de smartphone die uiteindelijk de iPhone 14 Plus ging heten. Dat is natuurlijk geen toeval.

iPhone 14 Plus naam

1. Bestandsnaam op de overzichtspagina

De eerste keer is terug te vinden op Apple’s overzichtspagina waarop je alle iPhones ziet staan. De naam is daar terug te vinden in een bestandsnaam. Als je de foto van de iPhone 14 Plus opslaat, zie je dat de bestandsnaam iPhone-14-max-colors is.

iPhone 14 Plus naam

2. In de newsroom van Apple

De tweede keer dat de naam wordt gebruikt, is in de Newsroom van Apple. De naam iPhone 14 Max staat hier in de alt-tag van de afbeelding. Dit label is eigenlijk voor blinden en slechtzienden, die de tekst kunnen laten voorlezen zodat ze weten wat er op de afbeelding staat.

3. Website met normen en richtlijnen voor iPhones

De derde clue is te vinden op de pagina met conformiteitsverklaringen van Apple. Dit zijn verklaringen dat producten voldoen aan bepaalde normen en richtlijnen. Ook hier wordt het toestel aangeduid als iPhone 14 Max. Het serienummer (A2886) dat wordt genoemd is hetzelfde nummer dat bij de iPhone 14 Plus hoort.

Waarom dan toch iPhone 14 Plus?

De reden waarom Apple de iPhone 14 Plus naam nog zo laat heeft aangepast, is niet helemaal duidelijk. Misschien was het om verwarring voor te zijn. De toevoeging ‘Max’ verwijst namelijk al vrij lang naar de grote toestellen. Maar dat waren altijd de Pro-modellen. Door de Plus in de naam is er een duidelijker verschil tussen de iPhone 14 Plus en de iPhone 14 Pro Max.

iPhone 14 Plus kopen

Ben je van plan om een iPhone 14 Plus aan te schaffen? Bekijk dan in ieder geval onze iPhone 14 Plus-prijsvergelijker! Dan heb je altijd de beste prijs te pakken!

Apple iPhone 14 Plus deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 14 Plus

128 GB

5G

€ 724,00

1 dag

Bekijk bij Mobiel.nl
Mobiel.nl

Apple iPhone 14 Plus

128 GB

5G

€ 724,00

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel

Apple iPhone 14 Plus

128 GB

5G

€ 741,00

1 dag

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza
Vergelijk alle Apple iPhone 14 Plus prijzen

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: iCreate
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Plus
Apple iPhone 14 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu