Dit is de beste oplader die je moet hebben voor je iPhone 14 (Pro)

Piet-Jan Lentjes
19 september 2022, 11:54
2 min leestijd
Dit is de beste oplader die je moet hebben voor je iPhone 14 (Pro)

Bij een nieuwe iPhone (14) krijg je tegenwoordig geen oplader meer, dus je moet er zelf een kopen. Maar wat is eigenlijk de beste oplader die je moet hebben voor de iPhone 14 (Pro)?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 14 (Pro): de beste oplader die je moet hebben

Wanneer je net een nieuwe iPhone 14 hebt gekocht, koop je er vaak meteen een leuk iPhone-hoesje bij. Maar er is nog iets wat eigenlijk nog veel belangrijker is: een goed oplaadblokje. Die moet je namelijk zelf aanschaffen.

iPhone 14 pro max dynamic island airpods

Recente iPhones kunnen extra snel opladen, maar daar heb je wel een speciale oplader voor nodig. Met een standaard oplader van een oude iPhone kun je de smartphone ook opladen, maar dan duurt het vaak een stuk langer.

Er zijn echter verschillende soorten opladers met elk hun eigen wattage. Je hebt onder andere opladers van 20 W, 30 W tot zelfs 96 W. Hoe meer wattage, hoe meer je moet betalen voor een oplader. Maar hoeveel wattage heeft je oplader nou écht nodig om je iPhone 14 zo snel mogelijk op te laden?

iphone 14 pro max oplaadsnelheid

De Chinese website Chongdiantou heeft verschillende Apple-opladers met de iPhone 14 en de iPhone 14 Pro Max getest. In deze lijst kun je precies zien welke oplader je minstens moet hebben om de iPhone het snelst op te laden. Je kunt natuurlijk de duurste oplader met het hoogste wattage kopen, maar dat ga je wel merken in de prijs. 

In het overzicht zie je dat je aan een oplader met 30 W al echt genoeg hebt. Koop je een oplader met een hoger wattage? Dan wordt je iPhone nog steeds opgeladen met zo’n 27 W.

Volgens Apple kun je met een 20 W oplader de iPhone binnen 30 tot 35 minuten opladen tot 50 procent. Koop je een duurdere oplader? Dan gaat het een stukje sneller, maar een oplader met 30 W is dus de ‘sweet spot’.

iPhone 14 Pro

iPhone 14 oplader kopen

Heb je nog een oplader voor je iPhone 14 nodig? Het beste kun je dan een oplader kopen van 30 W. Hieronder hebben we er al een paar voor je bij elkaar gezocht. Dan weet je zeker dat je de goede te pakken hebt en niet teveel gaat betalen.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu