Komt er toch een iPhone 14 mini? Onbekend model gelekt

Sven Lamers
1 juni 2022, 10:12
2 min leestijd
Komt er toch een iPhone 14 mini? Onbekend model gelekt

Het duurt nog maar een paar maanden of de iPhone 14 wordt gepresenteerd. Tot nu toe leek duidelijk: er komt geen iPhone 14 mini. Maar een nieuw gerucht geeft hoop voor alle liefhebbers van kleine iPhones.

Lees verder na de advertentie.

Vijf iPhone 14-modellen

Een van de meest gediscussieerde vragen rondom de iPhone 14 is wel het aantal modellen dat Apple deze herfst gaat presenteren. Al sinds de iPhone 12 horen we geluiden dat de mini-variant van Apple’s telefoon slecht zou verkopen en dat de iPhone 13 mini toch écht de laatste kleine iPhone gaat worden.

Daarvoor in de plaats komt een iPhone 14 Max. Die krijgt dezelfde afmetingen als de iPhone 14 Pro Max, maar de chip en functies van de iPhone 14. Maar nu laat de leaker ra1ncloud weten dat er wellicht toch een iPhone 14 mini eraan komt.

iPhone 14 mini gelekt?

We vatten het nog even voor je samen. Over het algemeen is er sprake van vier iPhone-modellen die Apple wil uitbrengen. Na de matige verkoop van de 5,4 inch iPhone 13 mini, zal het bedrijf dit jaar naar verluidt nog een tweede grotere iPhone aanbieden. Naast de 6,1-inch iPhone 14 en 6,1-inch iPhone 14 Pro, komt er dus nog 6,7-inch iPhone 14 Max en een 6,7-inch iPhone 14 Pro Max.

De iPhone 14 Max vervangt dus de iPhone mini. Deze biedt niet de Pro functies van de hoger geprijsde modellen, maar wel een groot scherm. Maar wat als Apple een vijfde model zou aanbieden? Leaker ra1ncloud ontdekte namelijk een vijfde model van Apple’s telefoon in een nog niet uitgebrachte iOS versie.

In de niet nader gespecificeerde iOS pre-release ontdekte ra1ncloud namelijk vijf moederbord modelnummers voor de vermeende iPhone 14-serie.

Extra modelnummer is de 14 mini?

De modelnummers D73AP en D73pAP zijn naar verwachting de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. D72AP en D72pAP worden verondersteld de iPhone 14 en de iPhone 14 Max te zijn – maar dan blijft D72bAP over. Het begin van het modelnummer geeft aan dat dit geen Pro model is. De toevoeging van de kleine ‘p’ duidt blijkbaar op de Max modellen. Maar waar staat dan de ‘b’ voor die we bij het onbekende model zien? Zou het hier mogelijk om de iPhone 14 mini kunnen gaan? De leaker denkt van wel.

Het valt nog te bezien of Apple de iPhone mini daadwerkelijk nog een kans geeft. Volgens ons is het waarschijnlijker dat Apple in het voorjaar van 2023 een nieuwe, goedkopere iPhone zal introduceren die de iPhone SE met een modern ontwerp zal vervangen.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de iPhone 14? Abonneer je op de iPhoned-nieuwsbrief, download onze app, of houd gewoon onze site in de gaten.

Bron: ra1ncloud
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen