‘Lenzen iPhone 14-camera worden gemaakt door Sunny Optical’

Koen van Ekeren
1 augustus 2022, 12:34
2 min leestijd
‘Lenzen iPhone 14-camera worden gemaakt door Sunny Optical’

De lancering van de iPhone 14-serie nadert, en het speerpunt van het vlaggenschip wordt de nieuwe camera. Apple-analist Ming-Chi Kuo meldt hierover dat Apple zich bij de lenzen voor de wide-camera’s zich vooral op één leverancier focust.

Lees verder na de advertentie.

Leverancier iPhone 14-lenzen

De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max krijgen volgens geruchten een indrukwekkende cameramodule. Ze zijn naar verluidt uitgerust met een 48-megapixelcamera. Veel van deze lenzen worden geleverd door een leverancier met een zonnige naam: Sunny Optical.

‘Sunny Optical is de grootste leverancier van 7P-groothoeklenzen voor de iPhone 14-serie’, schrijft Kuo op zijn Twitter-kanaal. Bij de high-end lens van de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max, zou 50 tot 60 procent van de 7P-lenzen gefabriceerd zijn door Sunny Optical. Bij de 7P-lens van de goedkopere iPhone 14 en iPhone 14 Max is het aandeel van de leverancier 55 tot 65 procent.

Camera met 48 (!) megapixels

We weten al een tijdje dat de iPhone 14 indrukwekkende verbeteringen aan de camera krijgt. Dat geldt vooral voor de twee vlaggenschepen: de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Zij kunnen straks foto’s schieten met liefst 48 megapixels. Dit geldt voor de groothoekcamera. De overige twee cameralenzen (ultragroothoek en telelens) maken waarschijnlijk nog steeds uitsluitend foto’s met 12 megapixels.

Hoe meer megapixels een camera heeft, hoe meer informatie er in een foto wordt geperst. Een lens met 48 megapixels moet dus zorgen voor scherpere en gedetailleerdere foto’s. Een iPhone-foto wordt daarmee geschikter om op een groot formaat af te drukken.

iPhone 14 Pro kiezen

Voorwaarde is wel dat de lichtomstandigheden goed zijn, want meer megapixels heeft ook een nadeel. De individuele pixels worden kleiner en vangen minder licht op, waardoor de foto’s bij weinig licht kwalitatief minder zijn. Om dit op te lossen maakt de iPhone 14 Pro (Max) gebruik van pixel binning. In het artikel iPhone 14 Pro krijgt mogelijk 48-megapixelcamera (en zo zal hij werken) lees je hier meer over.

Meer geruchten

Ook de voorste camera gaat erop vooruit. Het diafragma wordt groter, waardoor de sensor meer licht vangt en selfies in het donker beter worden. Bovendien krijgt de voorste camera eindelijk een fatsoenlijke autofocus. En niet alleen het maken van foto’s wordt er met de nieuwe cameralenzen beter op. De iPhone 14 Pro ondersteunt ook video-opnamen in 8K.

Wil je meer weten over wat Apple verandert aan de iPhone 14? Check onze eerdere artikelen:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu