De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

iPhone 14 krijgt oude A15-chip, maar wordt toch iets sneller

Sven Lamers
2 augustus 2022, 9:40
2 min leestijd
iPhone 14 krijgt oude A15-chip, maar wordt toch iets sneller

De iPhone 14 leek tot nog toe een beetje tegen te vallen ten opzichte van zijn Pro-broer. De ‘gewone’ 14 zou bijvoorbeeld de oude A15-chip krijgen. Maar volgens een gerucht wordt die toch sneller!

Lees verder na de advertentie.

A16 in iPhone 14 Pro, A15 in iPhone 14

Maanden geleden dook het gerucht op dat Apple de iPhone 14 en iPhone 14 Pro twee verschillende processors wil geven. Terwijl de iPhone 14 Pro een gloednieuwe A16-chip zou krijgen, zou de iPhone 14 de A15-chip blijven gebruiken. Nu komen echter geluiden naar boven dat deze versie van de A15-chip krachtiger zal zijn dan die in de iPhone 13.

iPhone 14 krijgt verbeterde A15-chip

In maart van dit jaar meldde de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo dat alleen de iPhone 14 Pro de nieuwe A16-chip zal krijgen. Of beter gezegd: de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max worden uitgerust met deze chip. De niet-Pro modellen (iPhone 14 en iPhone 14 Max) krijgen nog steeds de A15-chip.

In april van dit jaar onderbouwde Apple-expert Mark Gurman deze geruchten. Ook hij sprak erover dat de iPhone 14 de A15 of een variant van de A15-chip krijgt. Dit zou betekenen dat Apple dit jaar een andere strategie heeft dan in voorgaande jaren, toen de niet-Pro en Pro modellen een identieke chip kregen.

Deze verbeteringen krijgt de A15

Nu is er echter geruststellend nieuws. De goed geïnformeerde ShrimpApplePro laat in een tweet weten dat de A15-chip voor de iPhone 14 verschillende prestatieverbeteringen zal krijgen.

Zo wordt een nieuw intern ontwerp en een nieuwe 5G-modem verwacht. Bovendien zou er meer RAM in zitten. De huidige iPhone 13 heeft 4 GB RAM, bij de iPhone 14 zouden dat er 6 GB kunnen worden. Door het vernieuwde interne ontwerp zou de kloksnelheid een klein beetje omhoog kunnen, of de chip kan langer op volle toeren blijven draaien.

Apple zou deze ‘nieuwe’ A15-chip eventueel A15X of A15Z kunnen noemen. Dat soort namen kennen we al van vroegere iPad Pro-modellen.

Op de hoogte blijven van al het iPhone 14-nieuws?

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de iPhone 14? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief of het dagelijkse nieuwsoverzicht:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen