iPhone 13 voorraad op, maar waarschijnlijk binnenkort niet meer

Piet-Jan Lentjes
8 november 2021, 17:02
2 min leestijd
iPhone 13 voorraad op, maar waarschijnlijk binnenkort niet meer

Sommige versies van de iPhone 13 zijn lastig te koop. Soms moet je weken, zo niet maanden wachten voordat je het toestel geleverd krijgt. Gelukkig lijkt het de komende weken beter te worden en is de iPhone 13 weer op voorraad.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 13 voorraad: nog even geduld

Net als bij veel andere producenten, kampt Apple ook met chiptekorten. Voor het bedrijf kwam dit niet onverwachts: Apple waarschuwde eerder al dat het te maken zou krijgen met leveringsbeperkingen van de iPhone en iPad. Sommige versies van de iPhone 13 zijn inmiddels zeer moeilijk of zelfs helemaal niet meer verkrijgbaar.

Apple hoopte in de laatste drie maanden van 2021 ongeveer 90 miljoen iPhone 13-modellen te produceren. Dit plan heeft het bedrijf moeten bijstellen. Het terugschroeven van de productie was nodig doordat Apple-leveranciers Broadcom en Texas Instruments niet genoeg chips konden leveren.

iphone 13 mini review

Gelukkig lijkt het erop dat hier binnenkort verandering in komt. De kloof tussen vraag en aanbod lijkt langzaam smaller te worden, onder andere dankzij de verbeterde productie. Ook lijkt het erop dat sommige onderdelen die nodig zijn voor het produceren van de nieuwe iPhones weer beter beschikbaar zijn.

Of je straks tijdens de feestdagen makkelijk een iPhone 13 kan aanschaffen, blijft nog even koffiedik kijken. De crisis is nog niet voorbij en de grote vraag naar chips en onderdelen blijft nog wel even bestaan.

Lees ook: Apple verlaagt iPhone 13-productie vanwege chiptekorten

De iPhone 13 in het kort

De iPhone 13 heeft net als zijn voorganger een oled-scherm, maar de notch (het hapje bovenin het scherm) is kleiner geworden. Volgens Apple is de inkeping zo’n 20 procent gekrompen ten opzichte van de iPhone 12

Onder de motorkap heeft de iPhone 13 een nieuwe A15 Bionic-chip. Deze is sneller dan de vorige chip (A14) en bovenal ook energiezuiniger. Hierdoor is de batterijduur met zo’n 2,5 uur toegenomen.

Wil je meer weten over de iPhone 13? Check dan onze iPhone 13 review. Geen zin om te lezen? Geen probleem. Hieronder check je onze video.

iPhone 13 (mini) review: subtiele verbeteringen met nog steeds één ergernis

Meer Apple nieuws?

Wil je op de hoogte blijven van alle Apple-geruchten? Houd deze website dan in de gaten, download de iPhoned-app en schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13
Apple iPhone 13

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen