‘iPhone 13 krijgt waarschijnlijk Touch ID onder het scherm’

Bram Lettenmeijer
13 maart 2021, 9:46
2 min leestijd

De iPhone 13-serie, die later dit jaar uitkomt, krijgt waarschijnlijk Touch ID onder het scherm. De vingerafdrukscanner zal het ontgrendelen van je iPhone met een mondkapje op een stuk soepeler maken. Ook wordt gesproken over andere veranderingen, zoals een kleinere notch.

Lees verder na de advertentie.

‘Naast Touch ID ook een kleinere notch en alleen Lidar-sensor voor Pro-modellen’

De nieuwe geruchten zijn afkomstig van Barclays-analist Andrew Gardiner. In een onderzoeksnotitie, die eerder vandaag met MacRumors werd gedeeld, stelt de analist het volgende: “We verwachten een strakker geïntegreerde versie van de technologie die Face ID mogelijk maakt. Dit resulteert in een kleinere notch. Apple zal haar LiDAR-scanner exclusief behouden voor Pro-modellen. Ook gaan we ervan uit dat Apple een vingerafdrukscanner zal toevoegen aan de iPhone in 2021, als extra beveiligingsfunctie.”

iPhone zonder notch 2020

De kleinere notch zien we de laatste maanden in veel geruchten over de iPhone 13 terugkomen. In 2022 maakt de notch volgens een ander gerucht zelfs plaats voor een cameragat, zoals op de Samsung Galaxy S21.

Touch ID komt terug, maar Face ID verdwijnt niet

De geruchten over een mogelijke terugkeer van Touch ID gaan al langer rond. Zo stelde de bekende lekker Ming-Chi Kuo in 2019 ook al dat de iPhones dit jaar zowel Face ID als Touch ID zullen krijgen.

Hoe Apple Touch ID en Face ID samen zal integreren, wordt nog nergens benoemd. Waarschijnlijk kan de gebruiker zelf kiezen tussen de twee beveiligingsmethoden. Ook zou Apple Touch ID en Face ID kunnen laten samenwerken, voor een nog sterkere beveiliging. In alle gevallen is een terugkeer van Touch ID meer dan welkom; de vingerafdrukscanner wordt door veel Apple-fans gemist.

Geruchten rondom de iPhone 13 zijn op volle gang. Wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste geruchten? Dat kan via de website, onze gratis iPhoned-app of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Meer nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen