De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPhone 13 Pro (Max) krijgt energiezuinig scherm’

Michel van 't Klaphek
9 april 2021, 10:29
2 min leestijd
‘iPhone 13 Pro (Max) krijgt energiezuinig scherm’

De iPhone 13 Pro krijgt een scherm dat zo’n vijftien procent energiezuiniger is dan zijn goedkopere broertje, de ‘normale’ iPhone 13. Dat claimt DigiTimes.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: Scherm van iPhone 13 Pro energiezuinig

De Taiwanese website schrijft dat alleen de duurste iPhones van 2021 een zogeheten ‘low-power LTPO’-scherm krijgen. Dit display maakt een ververssnelheid van 120Hz mogelijk, waardoor beelden en animaties heel vloeiend ogen. De huidige Apple-topmodellen, de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max, blijven steken op 60Hz.

Daarnaast claimt DigiTimes dat het scherm van de iPhone 13 Pro (en iPhone 13 Pro Max) heel energiezuinig wordt. Het paneel zou tussen de vijftien en twintig procent minder stroom verbruiken dan de goedkopere instapmodellen, de iPhone 13 en iPhone 13 mini.

Samenwerking met LG en Samsung

Volgens de website gaan LG en Samsung de schermen aan Apple leveren. Beide partijen zouden momenteel bezig zijn met het gereedmaken van de productie. Vanwege deze overstap blijft de productiecapaciteit dit jaar beperkt, meent DigiTimes. Mogelijk betekent dit dat er maar een beperkt aantal iPhone 13 Pro-modellen gemaakt kunnen worden.

Om deze tekorten op te vangen, schijnt Apple in gesprek te zijn met Chinese schermfabrikanten. Het is nog de vraag of hun kwaliteit aan de eisen van Apple voldoet én of ze op grote schaal kunnen produceren.

Hoge ververssnelheid vreet stroom

Een scherm met hoge ververssnelheid levert prachtige beelden, maar de accu van je smartphone is er minder blij mee. Die moet namelijk meer stroom leveren om het display aan de gang te houden. Een scherm met 120Hz-ververssnelheid ververst 120 keer per seconde; een 60Hz-scherm maar 60 keer.

Android-telefoons lossen dit probleem op door de keuze bij de gebruiker te leggen. In de instellingen van veel smartphones kun je daarom kiezen welke ververssnelheid je wil gebruiken.

Sommige toestellen, zoals de onlangs onthulde OnePlus 9 Pro, hebben adaptieve ververssnelheid. Hierbij houdt de ververssnelheid rekening met de content die je momenteel bekijkt en maakt hierbij de afweging of een hoge snelheid wel nodig is.

iPhone 13: 6 verwachtingen voor dé iPhone van 2021

Het laatste nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13 Pro
Apple iPhone 13 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen