‘iPhone 13 Pro Max heeft grotere camera en dikkere behuizing’

16 april 2021, 8:54
2 min leestijd
YouTube video player

Het net rondom de iPhone 13 is aan het sluiten. Een nieuwe video laat zien dat de iPhone 13 Pro Max een veel grotere camera krijgt. De notch wordt juist weer kleiner.

Lees verder na de advertentie.

Video laat camera iPhone 13 Pro Max zien

De video is online gezet door EverythingApplePro. De bekende YouTuber heeft op basis van schematische tekeningen dummy-modellen van de iPhone 13 Pro Max en iPhone 13 mini gemaakt. Door deze te vergelijken met hun voorgangers vallen 4 zaken op.

1. Grotere cameralenzen voor iPhone 13 Pro Max

Ten eerste lijkt het erop dat de camera van de iPhone 13 Pro Max groeit. De individuele lenzen zijn veel groter dan op de iPhone 12 Pro Max. Ook heeft het camera-eiland een iets ander design. De randen zijn namelijk meer in de behuizing verwerkt.

2. Forsere behuizing

Daarover gesproken, heb je een beschermhoes om je iPhone 12 Pro Max zitten? Deze gaat niet om de opvolger passen, waarschuwt de YouTuber. Dit komt omdat het camera-eiland iets groter wordt. Ook zou de behuizing iets dikker zijn.

3. Smallere notch

Het is zo goed als zeker dat de iPhone 13-serie een kleinere notch krijgt. EverythingApplePro laat daarnaast zien dat de indeling lichtelijk op de schop gaat. Onder meer de selfiecamera zou van plek verwisselen.

4. Lightning aansluiting blijft

Er gaan geruchten dat Apple de komende jaren overstapt op een compleet ‘dichte’ iPhone, maar dat gaat niet dit jaar gebeuren. Volgens de YouTuber heeft de iPhone 13 namelijk ‘gewoon’ een Lightning-aansluiting.

iPhone 13 mini dummy toont weinig verrassingen

Naast de iPhone 13 Pro Max heeft EverythingApplePro ook zijn handen weten te leggen op een dummy-model van de iPhone 13 mini. De vermoedelijk kleinste iPhone van 2021 lijkt nagenoeg identiek aan de huidige iPhone 12 mini te worden.

Het grootste verschil komen we op de achterkant tegen. De camera van de iPhone 13 mini zou namelijk diagonaal geplaatst worden, in plaats van verticaal. Daarbij zouden ook de volume- en powerknopjes iets meer naar de bovenkant van de behuizing verplaatsen.

‘Geen kleine iPhones in de toekomst’

Afgelopen week kwam het gerucht naar buiten dat de iPhone 13 mini geen opvolger krijgt. De reden daarvoor is simpel: de iPhone 12 mini verkoopt te weinig. Vanaf 2022 zou Apple daarom willen overstappen naar twee schermformaten: 6,1 en 6,7 inch.

Het laatste nieuws over de iPhone 13:

Bron afbeelding: EverythingApplePro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13 Pro Max
Apple iPhone 13 Pro Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu