De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘2021 iPhone heet iPhone 13, krijgt vier modellen en verschijnt in september’

Lars Paijmans
5 juli 2021, 16:15
1 min leestijd
‘2021 iPhone heet iPhone 13, krijgt vier modellen en verschijnt in september’

Het lijkt erop dat Apple geen moeite heeft met het imago van ‘ongeluksgetal’ 13. Volgens een nieuw gerucht gaat het bedrijf uit Cupertino dit cijfer namelijk niet uit de weg bij het bepalen van de iPhone 13-naam.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 13 naam vastgesteld door Apple’

Dat zegt Economic Daily News, dat bronnen zegt te hebben binnen het productieproces van de nieuwste iPhones. Momenteel zou de laatste hand gelegd worden aan het verzamelen van de benodigde onderdelen voordat de massaproductie begint. Daaruit blijkt dat Apple de 2021 iPhones in de markt wil zetten als de iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max en iPhone 13 mini.

Daarmee lijkt het tijdperk van de ‘S-versie’ van iPhones definitief beëindigd te zijn. Een paar jaar geleden bracht Apple om het jaar een S-variant van een iPhone uit, met wat minder baanbrekende vernieuwingen. Sinds de iPhone XS heeft het bedrijf dit echter laten vallen en verschijnt ieder jaar simpelweg een model met een hoger nummer.

Aanvankelijk werd gedacht dat Apple alsnog zou overstappen op de iPhone 12S dit jaar, omdat de verbeteringen relatief klein zijn dit jaar. Zo wordt de uitsnede in het scherm kleiner, 5G-verbinding beter en MagSafe-lader krachtiger. Het uiterlijk blijft hierdoor grotendeels ongewijzigd, wat voor Apple in het verleden een reden is geweest om een S achter de naam te zetten.

‘Traditionele release in september’

De bronnen van Economic Daily News bevestigen daarnaast de geruchten dat de gehele iPhone 13-serie weer traditiegetrouw in september wordt aangekondigd. De release zal daarna waarschijnlijk volgen in de loop van oktober. Daarmee keert de iPhone dit jaar terug naar zijn traditionele schema, na een uitzonderlijk jaar in 2020.

Meer weten over de iPhone 13? Bekijk alle geruchten

iPhone 13 geruchten: dit verwachten we van de nieuwe iPhones!
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13
Apple iPhone 13

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu