‘iPhone 13 verschijnt weer in vier modellen, verbetert ultragroothoeklens’

Lars Paijmans
6 november 2020, 15:03
1 min leestijd

De iPhone 12 is nog maar net uit, maar daar heeft het eerste iPhone 13-gerucht geen geduld voor. Dit weten we nu al over de vier (!) iPhones die volgend najaar verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 13 formaat blijft hetzelfde’

Het iPhone 13-gerucht is afkomstig van Ming-Chi Kuo (via MacRumors), één van de bekendste bronnen als het om onaangekondigde Apple-producten gaat. In een bericht stelt Kuo op basis van zijn (anonieme) bronnen dat de iPhone 13 volgend jaar wederom in vier formaten verschijnt, net als in 2020. Dat zou het volgende betekenen voor de iPhone 13 line-up:

De focus voor verbeteringen zou vooralsnog vooral op de camera liggen, zo stelt Kuo. Voornamelijk de Pro-modellen zouden een ultragroothoeklens krijgen met een veel grotere sensor. Het bedrijf Largan zou de leverancier worden voor de benodigde onderdelen.

Deze lens zou bovendien autofocus krijgen, iets wat nu nog op de ultragroothoeklens ontbreekt in alle vier de iPhone 12-modellen. Deze verbetering zou Apple in 2022 verder willen voortzetten door de iPhone 14 een nog betere ultragroothoeklens te geven.

ProMotion, kleinere notch: de iPhone 13 in beeld

De andere eerste geruchten over de iPhone 13-modellen zijn vooral doorgeschoven functies die de iPhone 12 niet gered hebben. Zo zou de iPhone volgend jaar wel een ProMotion-scherm met hogere ververssnelheid krijgen en een kleinere notch voor de Face ID-sensoren. Toekomstmuziek dus, want de vier iPhone 13-modellen worden op zijn vroegst pas in september 2021 gepresenteerd.

iPhone 12 Pro review: de beste nieuwe iPhone, niet de beste koop
Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen