‘Alle iPhone 13-modellen krijgen beeldstabilisatie in camera’

Kaylee Laurens
27 mei 2021, 20:38
2 min leestijd
‘Alle iPhone 13-modellen krijgen beeldstabilisatie in camera’

Alle iPhone 13-toestellen worden voorzien van betere beeldstabilisatie, aldus DigiTimes. Het is al de tweede keer dat dit gerucht opduikt. Lees hier hoe Apple de verbeterde lens met sensorverschuiving in alle 2021-modellen wil verwerken.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 13-camera krijgt verbeterde beeldstabilisatie’

Alle iPhones die in 2021 verschijnen worden uitgerust met verbeterde beeldstabiliteit voor de camera met sensorverschuiving. Deze ontwikkeling belooft scherpere foto’s op te leveren, doordat sensor beweging van de camera tegengaat.

Het is niet de eerste keer dat dit gerucht in de media verschijnt. In januari meldde DigiTimes al dat iedere iPhone 13-camera wordt voorzien van sensor-shift beeldstabilisatie. Op basis van nieuwe info brengt dezelfde website opnieuw dit gerucht onder de aandacht.

Het Taiwanese dagblad meldt dat er in de tweede helft van 2021 meer Voice Coil Motors (VCM) voor iPhones gemaakt worden dan voor Android-toestellen. Dit onderdeel wordt doorgaans gebruikt voor het scherpstellen van de camera en wordt daarom in verband gebracht met de sensor-shift beeldstabilisatie. De groeiende vraag naar VCM is volgens DigiTimes dus een bevestiging dat Apple het aantal toestellen met beeldstabilisatie zal uitbreiden.

Op dit moment is de iPhone 12 Pro Max het enige toestel van Apple uitgevoerd met sensor-shift stabilisatie. De overige toestellen uit de iPhone 12-serie moesten het met een minder interessante cameraopstelling doen.

iPhone 13-camera: dit jaar meer ontwikkeling

Naast de bredere implementatie van beeldstabilisatie, wordt de gehele iPhone 13-camera ook van andere verbeteringen voorzien. Met name de iPhone 13 Pro gaat er flink op voorruit vergeleken met zijn voorganger de iPhone 12 Pro.

iphone 13-camera beeldstabilisatie

Renders van de iPhone 13 Pro tonen bijvoorbeeld dat het toestel een wat dikker en vooral veel groter camera-eiland krijgt. Deze grotere lenzen betekenen mogelijk dat Apple de camera’s flink onder handen neemt.

iPhone 13: 6 verwachtingen voor dé iPhone van 2021

Benieuwd naar alle andere iPhone 13-verwachtingen? Check dan vooral onderstaande video. Hierin delen we al onze verwachtingen voor dé iPhone van 2021.

iPhone 13: 6 verwachtingen voor dé iPhone van 2021

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en download de iPhoned-app als je op de hoogte wil blijven van de laatste geruchten.

Lees het laatste nieuws over Apple:

Bron: DigiTimes
Bronnen afbeeldingen: EverythingApplePro, MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13
Apple iPhone 13

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu