iPhone 12-geruchten: vertraagde lancering en vingerafdrukscanner onder scherm

De iPhone 12 zou mogelijk later verschijnen door een productievertraging bij Apple. Een ander gerucht vermeldt positiever nieuws en suggereert dat in ieder geval één iPhone 12-toestel een vingerafdrukscanner onder het scherm heeft.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 12-lancering vertraagd door coronavirus

Sommige iPhone 12-modellen lanceren mogelijk later dan verwacht. De massaproductie van de iPhone 12-reeks is volgens The Wall Street Journal met een maand vertraagd. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met het coronavirus.

Het bericht suggereert wel dat de nieuwe iPhones nog dit jaar hun eerste levenslicht zien. Tot nu toe gingen we uit van een lancering in september. Mogelijk brengt Apple door de huidige problemen één of meerdere modellen pas maanden later uit.

De analist Jeff Pu vertelde eerder deze maand dat de 6,7 inch-iPhone 12 (Pro Max) mogelijk pas in oktober lanceert. Dit heeft volgens Pu te maken met de huidige reisbeperkingen vanwege het coronavirus. Het bericht van The Wall Street Journal bevestigt dit, waardoor het aannemelijk is dat in ieder geval het topmodel van de iPhone 12-reeks pas na september verschijnt.

iPhone 12 met vingerafdrukscanner onder scherm

Als troost komt Economic Daily News met veel positiever nieuws. Een recent bericht suggereert dat minstens één nieuwe iPhone van dit jaar beschikt over een vingerafdrukscanner onder het scherm. De website deelde in 2019 eenzelfde bericht, evenals de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo en het betrouwbare Bloomberg.

Het zou gaan om een ultrasonische sensor van Qualcomm. Deze is geavanceerder en veiliger dan de optische vingerafdrukscanners waarover de meeste Android-telefoons beschikken. Een ultrasonische scanner checkt je vingerafdruk door middel van geluidsgolven.

Het blijft natuurlijk de vraag of de iPhones inderdaad later verschijnen en of één van de toestellen een vingerafdrukscanner onder het scherm heeft. Met de naderende komst komen echter steeds meer geruchten, waardoor meer en meer duidelijk wordt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de iPhoned-app om op de hoogte te blijven van de nieuwste informatie over de komende iPhones. Lees het overzicht met iPhone 12-geruchten als je meer wil weten over de toestellen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.