Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Dit heeft Apple aangepast voor de ‘straling’ van de iPhone 12

Sven Lamers
11 oktober 2023, 15:19
2 min leestijd
Dit heeft Apple aangepast voor de ‘straling’ van de iPhone 12

Begin september was er grote ophef rondom de iPhone 12 in Frankrijk. Deze veroorzaakt volgens de autoriteiten te veel straling. In iOS 17.1 zit de oplossing voor dit probleem. Dit heeft Apple aangepast.

Lees verder na de advertentie.

Stralingsprobleem iPhone 12

Eerder deze maand haalde de iPhone 12 van Apple de krantenkoppen in Frankrijk vanwege een potentieel stralingsprobleem. De Franse autoriteiten hadden vastgesteld dat de elektromagnetische straling van de iPhone 12 hoger was dan de wettelijk toegestane limieten. Tests uitgevoerd door Franse regelgevende instanties onthulden dat de iPhone 12 een stralingsniveau had van 5,74 watt per kilogram lichaamsgewicht, aanzienlijk hoger dan de toegestane 4 W/kg.

Deze bevindingen leidden tot bezorgdheid en tot speculatie dat andere Europese landen, waaronder Nederland, België en Duitsland, een vergelijkbaar verbod op de iPhone 12 zouden kunnen overwegen. Dit bracht Apple in een race tegen de klok om het probleem op te lossen en de smartphone op de markt te houden.

De iOS 17.1-oplossing

Apple heeft snel gereageerd op het stralingsprobleem door een software-update te ontwikkelen die is opgenomen in iOS 17.1. Deze update is specifiek bedoeld om te voldoen aan de eisen van het Franse testprotocol dat een lager zendvermogen vereist wanneer de iPhone zich buiten het lichaam bevindt en bijvoorbeeld op een ‘statisch oppervlak’ wordt geplaatst.

Met de iOS 17.1-update zal de iPhone 12 niet langer het toegestane zendvermogen verhogen wanneer deze bij je lichaam wordt gedragen, zoals wanneer de telefoon gewoon op een tafel ligt. Deze aanpassing kan echter resulteren in een lichte daling van de mobiele prestaties in situaties waarin het mobiele signaal zwak is. Het merendeel van de gebruikers zal echter geen verschil merken als gevolg van deze verandering in zendvermogen.

iPhone 12 verboden

Maak je geen zorgen!

Laten we even duidelijk maken dat het hele ‘stralingsgedoe’ met de iPhone 12 echt geen groot gezondheidsrisico vormt, volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. De straling waar iedereen zo bezorgd over is, is eigenlijk gewoon elektromagnetische straling en die zorgt hoogstwaarschijnlijk alleen voor een beetje warmte in de buurt van de telefoon. Zelfs als we terugkijken naar die eerdere hogere metingen van straling bij de iPhone 12, zou het effect op onze gezondheid minimaal zijn geweest.

Kortom, Apple heeft snel gereageerd op de stralingsonrust in Frankrijk met de iOS 17.1-update. Hoewel deze update misschien een kleine impact heeft op de prestaties van de iPhone 12 in specifieke situaties, zal dat naar verwachting niet echt onze gebruikerservaring beïnvloeden. En het beste nieuws is dat we ons echt geen zorgen hoeven te maken over straling als een ernstig gezondheidsgevaar, zoals de huidige wetenschap ons vertelt. Apple is altijd toegewijd aan de veiligheid en tevredenheid van onze gebruikers, en deze snelle reactie is daar het levende bewijs van

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over iOS 17 of de iPhone 15? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: 9toMac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu