De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple brengt 5,4- en 6,7-inch iPhone uit in 2020 met dunner scherm’

Lars Paijmans
27 november 2019, 15:31
2 min leestijd
‘Apple brengt 5,4- en 6,7-inch iPhone uit in 2020 met dunner scherm’

Apple zou volgend jaar een 5,4 en 6,7 inch iPhone uitbrengen met een oled-display. Dat doet vermoeden dat de opvolger van de iPhone 11 Pro een kleiner scherm krijgt, maar die van de iPhone 11 Pro Max nog wat groter wordt.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple gaat iPhone 12 schermformaat wijzigen’

Het gerucht is afkomstig van het Koreaanse ETNews, een website die wel vaker bericht over toekomstige Apple-producten. De website beroept zich op anonieme bronnen die meer zeggen te weten over de schermformaten van de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Volgens het gerucht krijgen de twee high-end telefoons een nieuw scherm van Samsung. Dit zogenaamde Y-OCTA-scherm zou de benodigde onderdelen voor touchscreens rechtstreeks in het oled-paneel inbouwen.

iPhone 2020

Dat heeft een aantal voordelen. Zo kan het scherm daardoor dunner worden, wat voor Apple ook betekent dat deze goedkoper worden om te produceren. Het zou hier specifiek om de Pro-toestellen gaan die deze nieuwe techniek gaan gebruiken. De goedkopere opvolger van de iPhone 11 zou wederom een 6,1 inch-scherm krijgen van zowel Samsung als LG. Wel zijn er geruchten dat dit nieuwe instapmodel de overstap maakt van een lcd-scherm naar een kwalitatief beter oled-display.

Met alle geruchten beginnen de drie 2020 iPhones langzaam maar zeker vorm te krijgen. Zo zou het design voor het eerst sinds de iPhone X worden aangepast, met een nieuw metalen frame dat vooral doet denken aan de iPhone 4.

De camera zou in drie dimensies kunnen zien, wat voor zowel fotografie als augmented reality nieuwe mogelijkheden brengt. Apples smartphones van volgend jaar zouden bovendien 5G ondersteunen en beschikken over maximaal 6GB aan werkgeheugen.

Face ID en Touch ID in één iPhone?

Ook gaan al wat verhalen over een nieuwe iPhone met zowel Face ID als een Touch ID-sensor onder het scherm, waardoor jij zelf kunt kiezen welke manier van ontgrendelen je het fijnste vindt. Apple zou er aan werken om het hele scherm je vingerafdruk te laten herkennen, zodat het niet uitmaakt waar je het display aanraakt om je identiteit te bevestigen.

ETNews is niet de eerste die beweert dat Apple volgend jaar wederom met drie iPhones komt. Ook de bekende en betrouwbare analist Ming-Chi Kuo stelt dat Apple in 2020 iPhones uitbrengt met een 5,4, 6,1 en 6,7 inch-scherm.

Lees alles wat we nu al weten over de iPhone 2020

Bron: ETNews
Bronnen afbeeldingen: Benjamin Geskin, Benjamin Geskin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu