De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gerucht: iPhone 12 krijgt een plat scherm dat doet denken aan iPhone 4

Michel van 't Klaphek
15 juni 2020, 9:03
1 min leestijd
Gerucht: iPhone 12 krijgt een plat scherm dat doet denken aan iPhone 4

Apple gaat dit jaar voor een ander ontwerp. De iPhone 12 krijgt volgens een nieuw gerucht een ‘plat’ scherm in plaats van schermranden die vloeiend in de behuizing doorlopen.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 12-scherm is plat’

De iPhone 12-geruchtenmolen draait op volle toeren. Met nog een paar maanden te gaan tot de officiële onthulling duiken vrijwel dagelijks nieuwe ontwikkelingen op. Ditmaal laten productiemallen en technische tekeningen zien dat het iPhone 12-scherm wellicht platte randen krijgt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de iPhone 11. Dit model heeft afgeronde schermranden.

De plaatjes zijn verspreid door JinStore, een anoniem Twitter-account zonder noemenswaardige staat van dienst als het op Apple-geruchten aankomt. Neem dus een slag om de arm bij het gerucht. Het vermeende ‘platte’ iPhone 12-ontwerp komt echter niet uit de lucht vallen. We hebben al vaker gehoord dat de opvolger van de iPhone 11 een ‘retrodesign’ zou krijgen.

Geen verrassingen

Echt grote verrassingen zien we daarom niet op de productiemallen, die worden gebruikt om telefoons grootschalig te maken, en technische tekeningen. Zoals verwacht gaat de iPhone 12-serie uit vier telefoons bestaan, met drie verschillende formaten:

  1. 5,4 inch-iPhone 12 mini
  2. 6,1 inch-iPhone 12
  3. 6,1 inch-iPhone 12 Pro
  4. 6,7 inch-iPhone 12 Pro Max

Dergelijke productiemallen en technische tekeningen worden vaak door accessoiremakers gebruikt. Zij bereiden zich momenteel, net als Apple-liefhebbers wereldwijd, voor op de komst van de nieuwe iPhones. Productiemallen worden bijvoorbeeld gebruikt om alvast op grote schaal iPhone 12-hoesjes te maken.

Onthulling in september

Medio september onthult Apple de opvolgers van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en 11 Pro Max. Alhoewel we dus nog eventjes geduld moeten hebben, is vrijwel alle informatie al vroegtijdig gelekt. We zijn onder meer op de hoogte van de verschillende modellen, schermformaten en cameraresoluties. Check ons iPhone 2020-geruchten overzicht voor een opsomming van de meest geloofwaardige geruchten.

Het laatste Apple-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen