De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

iPhone 12 Pro: 7 verwachtingen voor de beste iPhone van 2020

Michel van 't Klaphek
21 juli 2020, 19:27
5 min leestijd
iPhone 12 Pro: 7 verwachtingen voor de beste iPhone van 2020

Vanavond wordt ‘ie onthuld: de iPhone 12 Pro. In dit artikel blikken we vooruit: dit zijn onze verwachtingen voor de beste iPhone van 2020.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 12 Pro: 7 verwachtingen

Vanavond om 19:00 uur vindt hét Apple-event van 2020 plaats. Onder de slogan “Hi, Speed” onthult het bedrijf vanavond maar liefst vier nieuwe telefoons, waaronder een opvolger voor de iPhone 11 Pro. In aanloop naar de presentatie zijn tientallen geruchten uitgelekt en daarom hebben we al een heel aardig beeld van de iPhone 12 Pro. In dit artikel verzamelen we onze verwachtingen.

1. Design gaat terug naar de basis

Nieuwe Apple-telefoons zien er al jaren ongeveer hetzelfde uit. De verwachting is dat dit met de iPhones van 2020 gaat veranderen. Volgens geruchten krijgt de iPhone 12 Pro (en ‘normale’ iPhone 12) een design dat teruggrijpt naar de iPhone 4 en iPhone 5S. Maak je dus klaar voor een hoekige behuizing, plat scherm en metalen frame.

iphone 12 juli

Niet alleen gaat er een frisse wind door het design, ook zou de iPhone 12 Pro een groter scherm hebben dan zijn voorganger. De gerenommeerde Apple-kenner Ming-Chi Kuo denkt dat de opvolger van de iPhone 11 Pro een 6,1 inch-scherm krijgt. Ter vergelijking: de huidige Pro-iPhone heeft een 5,8 inch-display.

Of de iPhone 12 Pro qua afmetingen ook groter wordt, is overigens nog de vraag. Het ligt voor de hand dat Apple de schermranden weet te verkleinen, waardoor het display efficiënter ingedeeld kan worden. Hierdoor gaat de verhouding tussen scherm en behuizing erop vooruit. Meerdere geruchten stellen dat Apple de notch bijvoorbeeld heeft weten te verkleinen.

2. ProMotion-scherm maakt de overstap

Over dat scherm gesproken, volgens YouTube-kanaal EveryThingApplePro maakt het ProMotion-scherm van de iPad Pro dit jaar de overstap naar de iPhone. Deze techniek geeft het scherm een ververssnelheid van 120 frames per seconde, een verdubbeling ten opzichte van de huidige 60 frames per seconde.

Dit is met name fijn voor mensen die regelmatig films kijken en/of games op hun iPhone spelen. Een ProMotion-display levert namelijk vloeiendere en snellere animaties op, omdat de 12 Pro dus (waarschijnlijk) meer frames op het beeld weet te toveren.

3. Camera: LiDAR maakt iPhone-debuut

2019 was een groot jaar voor de iPhone-camera. Het lijkt er daarom op dat de veranderingen dit jaar minder revolutionair zullen zijn. Meerdere insiders denken dat de iPhone 12 Pro drie camera’s op de achterkant krijgt, net als zijn voorganger. Wel zou Apple een nieuwe sensor willen toevoegen: LiDAR.

Helemaal nieuw is deze sensor echter niet. De iPad Pro uit 2020 heeft ook zo’n LiDAR-scanner aan boord. Je gebruikt ‘m voor het inschatten van afstanden en dieptes. LiDAR zet daarmee de deur open voor augmented reality (AR). Het bekendste voorbeeld van AR is Pokémon GO, de populaire game uit 2016.

4. iPhone 12 Pro krijgt A14-processor

Geruchten zijn niet voor niets geruchten: ze hoeven niet te kloppen. Wat echter vaststaat is dat de nieuwe iPhones worden uitgerust met de opvolger van de A13-chip, de processor die momenteel de iPhone 11, 11 Pro en iPhone 11 Pro Max van power voorziet.

De A14-processor, zoals de chip heet, is al aangekondigd. De iPad Air 2020, die afgelopen september vernieuwd werd, heeft ‘m namelijk aan boord. De A14-processor is niet alleen veel sneller, maar ook een stuk energiezuiniger. Op die manier doe je langer met de accu van je iPhone 12 Pro.

5. 5G en opladers?

Er wordt al jaren gesproken over een iPhone met 5G, maar tot nog toe kunnen Apple-telefoons alleen met 4G overweg. De geruchtenmolen draait echter op volle toeren en in 2020 zou de iPhone eindelijk 5G-ondersteuning krijgen. Zelfs als dit hardnekkige gerucht blijkt te kloppen hebben wij er maar weinig aan. Het volledige Nederlandse 5G-netwerk laat namelijk nog jaren op zich wachten.

iphone 12 oplader uitgelicht voor-nadelen nieuw

Onlangs bleek uit een gelekte e-mail dat providers er in ieder geval vanuit gaan dat de iPhone 12-serie 5G-ondersteuning krijgt. Hierin noemt een provider de iPhone 12 met de bijbehorende tekst: ‘Wees de eerste die hem met 5G ervaart’. Daarmee lijkt de eerste 5G-iPhone bevestigd.

Het volgende gerucht kwam voorgaande jaren juist niet voorbij. Volgens meerdere insiders, waaronder Apple-analist Kuo, wordt de iPhone 12 (Pro) zonder oplader en EarPods in het doosje geleverd. Apple zou hiervoor kiezen om enerzijds iets aan de alsmaar toenemende berg e-waste te doen, en anderzijds om meer AirPods te verkopen.

6. Prijs

Ook niet geheel onbelangrijk: wat is de prijs van de iPhone 12 Pro? Aangezien de veranderingen ten opzichte van de iPhone 11 Pro niet heel groot lijken te zijn en het toestel ongeveer dezelfde doelgroep aanspreekt, verwachten we dat hij ongeveer hetzelfde gaat kosten. Dit betekent het volgende voor de iPhone 12 Pro-prijs:

  • iPhone 12 Pro met 64GB voor 1159 euro
  • iPhone 12 Pro met 256GB voor 1329 euro
  • iPhone 12 Pro met 512GB voor 1559 euro

7. Release

Tot slot: wanneer vindt de release van de iPhone 12 Pro plaats? Behoorlijk snel, als we het geruchtencircuit mogen geloven. Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-insider Jon Prosser is het Pro-model vanaf aanstaande vrijdag vooruit te bestellen. Vervolgens worden de eerste exemplaren een week later uitgeleverd.

Volg de onthulling

Vanavond om 19:00 uur barst hét Apple-event van 2020 los. Naar verwachting kondigt het bedrijf vier telefoons aan: de iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en de iPhone 12 mini, een nieuwe telg in de iPhone-familie. Ook zou de HomePod mini, een kleinere uitvoering van de huidige HomePod, en een nieuwe draadloze oplader op het programma staan.

Wil je de onthullingen volgen? Dat kan! Check ons iPhone 12-livestream bericht om erachter te komen hoe je het evenement live meemaakt. Wil je achteraf liever in één keer worden bijgepraat over alle nieuwtjes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, download de gratis iPhoned-app of check onze site vanavond.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12 Pro
Apple iPhone 12 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen