‘Populariteit iPhone 12 Pro hoger dan verwacht, doet het beter dan iPhone 11’

Lars Paijmans
19 oktober 2020, 9:07
1 min leestijd

Na een paar dagen blijken de iPhone 12 en iPhone 12 Pro het beter te doen dan verwacht. De bekende analist Ming-Chi Kuo stelt dat de toestellen het beter doen dan de iPhone 11 van vorig jaar.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 12 Pro presteert boven verwachting’

De analist van TF International Securities maakt na een weekend de balans op in een bericht aan investeerders. Daarin stelt Kuo dat vooral het aantal pre-orders van de iPhone 12 Pro boven verwachting is. In totaal zouden er tot nu toe tussen de 7 en 9 miljoen iPhone 12 en 12 Pro’s zijn besteld.

Kuo stelt zijn verwachtingen daarom bij voor dit najaar: de analist verwacht dat van alle nieuwe iPhones die dit najaar verscheept worden, 30 tot 35 procent ervan een iPhone 12 Pro of iPhone 12 Pro Max zijn. Volgens Kuo doet enkel de iPhone 12 Pro het al bijna net zo goed als de volledige iPhone 11-line-up van 2019.

Ondertussen verwacht Kuo dat de iPhone 12 mini het wat minder goed gaat doen dan aanvankelijk voorspeld werd, hoewel de mini pas in november te bestellen is. Door de grote vraag naar de Pro-toestellen denkt Kuo dat slechts 10 tot 15 procent van de verkopen dit najaar uit iPhone 12 mini’s zal bestaan.

Dat ligt volgens de analist vooral aan de lage interesse in de Chinese markt. Daar zouden relatief weinig mensen zitten te wachten op een kleine smartphone die bovendien geen dual sim-mogelijkheden heeft. Deze feature is belangrijk voor Chinese gebruikers.

Pre-order de iPhone 12 of iPhone 12 Pro

De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn sinds afgelopen vrijdag te bestellen in Nederland. De eerste exemplaren worden aanstaande vrijdag al geleverd. Meer weten over de pre-order? Check ons handige iPhone 12 pre-order overzicht met alle partijen waar de toestellen verkrijgbaar zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen