iPhone 12-serie ondersteunt mogelijk omgekeerd opladen voor accessoires

Dilara Isik
28 oktober 2020, 10:58
2 min leestijd
iPhone 12-serie ondersteunt mogelijk omgekeerd opladen voor accessoires

De iPhone 12-toestellen hebben mogelijk een (momenteel inactieve) draadloze oplaadfunctie voor accessoires. Dat blijkt uit een rapport van Apple.

‘iPhone 12 (Pro) ondersteunt omgekeerd opladen’

Jeremy Horwitz van website VentureBeat ontdekte het rapport waarin de verstopte functie wordt beschreven. Apple beschrijft dat de iPhones van 2020 een ‘reverse charging’-functie hebben. Dat wil zeggen dat je via de achterkant van de iPhone een accessoire kan opladen met de iPhone-accu.

Functie wordt mogelijk geactiveerd voor nieuwe AirPods

Deze feature is nog niet geactiveerd, maar kan Apple beschikbaar maken voor op zijn minst één toekomstige accessoire. De bekende techjournalist Mark Gurman van nieuwswebsite Bloomberg speculeert dat één van deze toekomstige accessoires nieuwe AirPods kunnen zijn.

De nieuwe oordopjes zouden dan MagSafe ondersteunen. Je zou dan het AirPods-doosje met een magneet aan de achterkant van de iPhone kunnen plaatsen. Het doosje zou dan stroom van de iPhone 12-accu gebruiken om op te laden.

Meer over draadloos opladen

Er gaan al langer geruchten dat Apple werkt aan een reverse charging-functie. Vorig jaar deden er al geruchten de ronde dat de iPhone 11 Pro Max over een reverse charging-functie beschikte. Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft later echter gezegd dat Apple de feature niet wilde gebruiken, omdat het bedrijf het opladen niet efficiënt genoeg vond.

Apple kondigde tijdens het iPhone-event aan dat het bedrijf MagSafe terugbrengt voor iPhones. Hiermee kun je de nieuwe toestellen draadloos opladen door met een magneet een platte schijf op de achterkant te bevestigen. De reverse charging-functie zou dan kunnen werken door de magneet die voor MagSafe in het toestel zit.

Wil je meer weten over MagSafe? Op iPhoned lees je alles wat je moet weten over de magnetische iPhone 12 aansluiting. In onze eerste indruk van de iPhone 12 en de preview van de iPhone 12 Pro lees je wat wij van de MagSafe vinden. Hier lees je natuurlijk ook meer over de andere functies van de iPhone 12-serie. Houd onze website ook in de gaten voor onze uitgebreide reviews van de toestellen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen