‘Nieuwe iPhone 12-accuhoes kan omgekeerd opladen’

Michel van 't Klaphek
2 maart 2021, 9:24
2 min leestijd

Apple zou werken aan een accuhoes voor de iPhone 12 die andere apparaten, zoals AirPods, draadloos kan opladen. Het is nog niet bekend wanneer dit accessoire uitkomt.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 12 kan straks omgekeerd opladen met MagSafe’

Dit beweert Jon Prosser. Prosser is een veelgehoorde naam in het Apple-geruchtencircuit en wist eerder bijvoorbeeld de releasedatum van de iPhone SE juist te voorspellen.

In de meest recente aflevering van zijn Genius Bar-podcast claimt de insider dat Apple momenteel werkt aan twee nieuwe accuhoezen voor de iPhone 12, die overweg kunnen met MagSafe.

Naast het beschermen van je toestel tegen valschade, beschikken deze accessoires ook over een ingebouwde accu om je iPhone 12 van stroom te voorzien. Volgens Prosser is Apple van plan om naast een standaard accuhoes ook een hoogwaardige uitvoering uit te brengen.

Deze accuhoes zou omgekeerd draadloos opladen ondersteunen. Op die manier kun je andere producten van stroom voorzien door ze op de achterkant van je iPhone 12 te leggen. Zodoende kun je bijvoorbeeld AirPods opladen zonder een stopcontact nodig te hebben.

Prijs en releasedatum onduidelijk

Prosser tast nog in het duister wat prijzen en releasedata betreft. Wel geeft de Apple-insider aan later deze week met aanvullende conceptafbeeldingen van de accuhoes te komen. Dit bericht wordt te zijner tijd uiteraard aangevuld.

Omgekeerd draadloos opladen is al langer aanwezig op concurrerende Android-smartphones. Hoogwaardige toestellen van bijvoorbeeld Samsung en Huawei kunnen hierdoor draadloos andere producten van stroom voorzien.

omgekeer opladen iphone 13

Apple en omgekeerd opladen

Voorafgaand aan de introductie van de iPhone 11 (in 2019) werd gespeculeerd dat ook Apple de feature zou ondersteunen. Uiteindelijk kon het bedrijf de kwaliteit van de oplaadtechniek niet waarborgen. Hierdoor werd de functie compleet geschrapt.

Ook de iPhone 12, die in 2020 uitkwam, kan niet omgekeerd draadloos opladen. Wel kan het toestel overweg met MagSafe. Deze magnetische aansluiting zorgt ervoor dat je allerlei accessoires kunt vastklikken op de achterkant van een iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro of iPhone 12 Pro Max.

iPhone 12 review: nieuw design, beter scherm en nog veel meer!
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen