Dit verwachten we van het iPhone 12-event vanavond

Lars Paijmans
13 oktober 2020, 12:57
5 min leestijd
Dit verwachten we van het iPhone 12-event vanavond

Vanavond om 19:00 uur is het zover: het grootste Apple-event van het jaar. Met vier iPhone 12-modellen op komst zijn de verwachtingen hooggespannen. Naar deze onthullingen kijken we allemaal uit.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 12-event verwachtingen

In tegenstelling tot vorig jaar verspreidt Apple zijn aankondigingen ditmaal over twee maanden. In september stonden de Apple Watch en iPad centraal, vanavond is het tijd voor iPhones en accessoires. In dit artikel zetten we onze verwachtingen op een rijtje: dit wordt er waarschijnlijk aangekondigd tijdens het tweede grote event van dit jaar.

1. iPhone 12

Sinds jaar en dag worden nieuwe iPhones in september gepresenteerd. 2020 is echter een gek jaar voor de hele wereld, dus ook voor Apple. Daarom verschijnen de vier iPhone 12-modellen een maandje later dan gepland. De belangrijkste aankondiging van de avond is uiteraard de iPhone 12 zelf.

De opvolger van de iPhone 11 introduceert een nieuw design dat doet denken aan de iPhone 5S, wordt nog sneller dankzij de A14-chip en zou 5G ondersteunen.

 Lees verder op onze iPhone 12-overzichtspagina

iPhone 12: 8 verwachtingen voor de 2020 iPhone

2. iPhone 12 mini

We horen al maanden geruchten over een nieuwe telg binnen de iPhone-familie: de iPhone 12 mini. Dit toestel is, zoals je op basis van de naam mag verwachten, een kleinere uitvoering van het instapmodel. Dit maakt de iPhone 12 mini niet alleen de kleinste, maar tevens ook goedkoopste iPhone die we tijdens het iPhone 12-event mogelijk te zien krijgen.

Het toestel met 5,4 inch-scherm zou rond de 759 euro gaan kosten. Door het voorkantvullende design lijkt dit dé moderne compacte iPhone te worden waar iPhone SE-liefhebbers zo lang op hebben gewacht. Net als de iPhone 12 krijgt deze iPhone hetzelfde nieuwe design, een dubbele cameralens op de achterkant en de A14-chip.

 Lees verder op onze iPhone 12 mini-overzichtspagina

iPhone 12 Pro (Max) en iPhone 12 mini: onze verwachtingen voor de beste en kleinste iPhones

3. iPhone 12 Pro

De iPhone 11 Pro krijgt uiteraard ook een opvolger in de vorm van de iPhone 12 Pro. Het toestel krijgt volgens geruchten naast een nieuw ontwerp een schermtechniek die we van de iPad Pro kennen: het ProMotion-scherm zorgt voor een hogere ververssnelheid. Daardoor wordt het scherm iedere seconden 120 keer ververst.

Dat zorgt voor soepelere animaties en laat je iPhone nog sneller reageren op jouw aanrakingen. De camera zou grotendeels hetzelfde blijven, maar krijgt mogelijk wel een LiDAR-dieptesensor. Die moet portretfoto’s en augmented reality verbeteren. We verwachten een prijs van 1159 euro.

 Lees verder op onze iPhone 12 Pro-overzichtspagina

4. iPhone 12 Pro Max

De grote broer van de iPhone 12 Pro doet alles wat de iPhone 12 Pro ook doet, maar dan met een groter scherm. De Pro Max van dit jaar zou een nog groter 6,7 inch-scherm hebben dan zijn voorganger.

Deze 0,2 inch aan extra schermformaat zou mogelijk zijn door de kleinere notch komen die in dit toestel verwerkt zit. Hierdoor zal de iPhone 12 Pro Max ook dit jaar weer het duurste model zijn met een prijs van rond de 1259 euro. Het is nog even de vraag of de iPhone 12 Pro Max tegelijk met de iPhone 12 verschijnt. Mogelijk zou Apple het toestel wel tegelijk onthullen, maar ligt hij pas een paar weken later in de schappen.

 Lees verder op onze iPhone 12 Pro Max-overzichtspagina

5. AirTag

Volgens de een komt ‘ie wel, volgens de ander laat de AirTag nog een jaar op zich wachten. Deze bluetooth-tracker is een uitkomst voor iedereen die regelmatig haar/zijn spullen verliest. Door de tracker bijvoorbeeld in je tas te stoppen of aan je sleutel te hangen kun je met je iPhone spullen altijd terugvinden.

Het apparaatje stuurt een signaal uit dat je met de ‘Zoek Mijn-app’ op iOS en macOS kunt zien. Zo kun je de exacte locatie van verloren spullen achterhalen of een geluid afspelen. Mogelijk heeft de Tag ook een speciale ar-functie waarmee je met je camera kunt zien waar de Tag uithangt. De apparaatjes zouden draadloos op te laden zijn en passen aan je sleutelbos.

 Lees verder op onze AirTag-overzichtspagina

AirTag: 6 verwachtingen voor Apples eerste tracker

6. AirPods Studio

De ‘one more thing’ van het tweede Apple-event zou zomaar eens de AirPods Studio kunnen zijn. Na het gigantische succes van de AirPods maakt Apple nu de overstap naar over-ear-koptelefoons. De AirPods Studio plaats je dus over je oren, is volledig draadloos en net zo gemakkelijk in gebruik als de AirPods (Pro).

Met uitwisselbare hoofdbanden kun je de koptelefoon naar eigen smaak samenstellen. Met slimme functies als oordetectie maakt het bovendien niet uit hoe je de koptelefoon opzet: hij weet precies op welk oor hij zit en past daar het geluid op aan.

Lees verder op onze AirPods Studio-overzichtspagina

7. HomePod mini

Al twee jaar horen we angstvallig weinig over de HomePod: Apples slimme speaker. Maar daar zou vanavond verandering in komen. Het bedrijf zou met de HomePod mini een nieuwe, kleinere en goedkopere versie van de speaker uitbrengen. Het is alleen nog even de vraag of we deze nieuwe HomePod wel in Nederland te zien krijgen: de originele HomePod is namelijk nooit naar Nederland gekomen. Even afwachten dus.

iPhone 12-event: kijk mee vanavond

We hebben er dit jaar lang op moeten wachten, maar vanavond is het eindelijk zo ver. Om 19:00 uur Nederlandse tijd barst hét Apple-event van 2020 los. Via een livestream kun je live meekijken naar alle onthullingen.

Uiteraard zit ook de redactie van je favoriete Apple-website vanavond klaar om jou bij te praten over alle nieuwtjes. We gaan binnenkort met de nieuwe producten aan de slag en testen ze uitgebreid, zodat jij een weloverwogen aankoopkeuze kunt maken. Je blijft op de hoogte via de website, onze app of via de nieuwsbrief.

Bron afbeelding: North's Globe Concepts
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu