iPhone 12(?)-event: 10 verwachtingen voor het grootste Apple-event van 2020

Lars Paijmans
15 september 2020, 12:58
6 min leestijd
iPhone 12(?)-event: 10 verwachtingen voor het grootste Apple-event van 2020

Vanavond om 19:00 uur barst het Apple-event los en de verwachtingen zijn ontzettend hooggespannen. Vooral de Apple Watch, iPad en iPad Air lijken de aandacht naar zich toe te gaan trekken. Naar deze mogelijke onthullingen kijken we uit.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 12 (?) event verwachtingen

De iPhone 11-presentatie in 2019 ging razendsnel voorbij. In krap twee uur tijd kondigde Apple alle iPhone 11-telefoons, de Apple Watch 5 en iPad 2019 aan. Dit jaar doet het bedrijf het misschien wat rustiger aan door al deze aankondigingen over twee momenten te verspreiden.

De meeste geruchten denken namelijk dat Apple naast 15 september ook in oktober een evenement gaat organiseren. Niets is echter zeker en Apple blijft Apple, dus alles is mogelijk. In dit artikel zetten we de opties op een rijtje: deze producten gaat Apple mogelijk aankondigen.

1. Apple Watch Series 6

De meeste geruchten wijzen erop dat de Apple Watch Series 6 dé ster van vanavond wordt. De opvolger van de Apple Watch Series 5 zou qua uiterlijk weinig veranderen, maar wel meerdere gezondheidssensoren met zich meenemen.

Hiermee kun je mogelijk angst- en paniekaanvallen detecteren. Daarnaast is het hoog tijd dat de accuduur een upgrade krijgt, zeker nu we met watchOS 7 het horloge ook ‘s nachts om onze pols laten zitten dankzij de nieuwe Slaap-app. Lees verder over de Apple Watch Series 6.

2. iPad 2020

Het nieuwe schooljaar is inmiddels begonnen, maar we wachten nog steeds op een nieuwe instap-iPad. De iPad 2020 belooft een fijne upgrade te worden dat eindelijk de iPad een nieuw design geeft met een voorkantvullend scherm.

De Touch ID-knop zou verplaatst worden naar de vergrendelknop, zodat je het apparaat veilig kunt ontgrendelen, of met Apple Pay kunt betalen. Lees meer over de iPad 2020.

Apple Watch Series 6 datum

3. iPad Air 2020

De iPad Air 2020 lijkt veel op de iPad 2020, net zoals de iPad Air uit 2019 ook veel op de iPad 2019 lijkt. Dit jaar zou ook de Air een upgrade krijgen met een voorkantvullend scherm, wat de tablet direct een stuk moderner laat ogen.

Ook fijn is de aanwezigheid van de Smart Connector op de achterkant, zodat je de iPad Air ook met het nieuwe Magic Keyboard kunt gebruiken. Dat zou bovendien betekenen dat de tweede generatie Apple Pencil met deze iPad te koppelen is. Lees alles over de iPad Air 2020.

4. AirTag

Vorig jaar verwachtten we hem al, maar nu lijkt hij er echt aan te komen: de AirTag. Deze bluetooth-tracker is een uitkomst voor iedereen die regelmatig ghaar/zijn spullen verliest. Het apparaatje stuurt een signaal uit dat je met de ‘Zoek Mijn-app’ op iOS en macOS kunt zien. Zo kun je de exacte locatie van verloren spullen achterhalen of een geluid afspelen. De apparaatjes zouden draadloos op te laden zijn en passen aan je sleutelbos. Lees meer over de AirTag.

5. AirPods Studio

De ‘one more thing’ van de avond zou zomaar de AirPods Studio kunnen zijn. Na het gigantische succes van de AirPods maakt Apple nu de overstap naar de over-ear-koptelefoons. De AirPods Studio plaats je dus over je oren, is volledig draadloos en net zo gemakkelijk in gebruik als de AirPods (Pro).

Met uitwisselbare hoofdbanden kun je de koptelefoon naar eigen smaak samenstellen. Met slimme functies als oordetectie maakt het bovendien niet uit hoe je de koptelefoon opzet: hij weet precies op welk oor hij zit en past daar het geluid op aan. Lees alles over de AirPods Studio.

6. Releasedatum iOS 14 en meer

Naast een berg nieuwe producten is het september-event van Apple ook traditiegetrouw het moment dat de releasedata van alle grote software-updates bekend worden.

Van macOS Big Sur tot iOS 14 en watchOS 7: na meerdere bèta’s is het nu bijna tijd voor de definitieve release van deze grote updates. Meer weten over iOS 14? Check onze video (zie hierboven) waarin we de belangrijkste functies met je doornemen. O ja, mogelijk onthult de iPhone-maker vanavond ook Apple One, een bundel om meerdere Apple-abonnementen in één keer af te sluiten.

7. iPhone 12

Sinds jaar en dag worden nieuwe iPhones in september gepresenteerd. 2020 is echter een gek jaar voor de hele wereld, dus ook voor Apple. Het heeft er namelijk alle schijn van dat de iPhone 12 vanavond niet wordt aangekondigd. De nieuwe smartphones, naar verluidt vier in totaal, zien volgens het geruchtencircuit volgende maand pas het levenslicht.

Maar, Apple blijft Apple en doet bovenal waar het zelf zin in heeft. We houden dus een kleine slag om de arm: niemand weet 100 procent zeker of ‘ie vanavond nou wel of niet komt. Lees verder over de opvolger van de iPhone 11 op onze iPhone 12-overzichtspagina.

8. iPhone 12 mini

We denken dus van niet, maar hopen stiekem wel op de iPhone 12 vanavond. We horen namelijk al maanden geruchten over een nieuwe telg binnen de iPhone-familie: de iPhone 12 mini. Dit toestel is, zoals je op basis van de naam mag verwachten, een kleinere uitvoering van het instapmodel.

Dit maakt de iPhone 12 mini niet alleen de kleinste, maar tevens ook goedkoopste iPhone die we vanavond mogelijk te zien krijgen. Het toestel met 5,4 inch-scherm zou rond de 759 euro gaan kosten. Door het voorkantvullende design lijkt dit de moderne compacte iPhone te worden waar iPhone SE-liefhebbers zo lang op hebben gewacht. Net als de iPhone 12 krijgt deze iPhone hetzelfde nieuwe design, een dubbele cameralens op de achterkant en de A14-chip. Lees meer over de iPhone 12 mini.

9. iPhone 12 Pro

De iPhone 11 Pro krijgt uiteraard ook een opvolger in de vorm van de iPhone 12 Pro, het is alleen nog even de vraag of ‘ie vanavond al wordt onthuld. Het toestel krijgt volgens geruchten naast een nieuw ontwerp een schermtechniek die we van de iPad Pro kennen: het ProMotion-scherm zorgt voor een hogere ververssnelheid. Daardoor wordt het scherm iedere seconden 120 keer ververst.

Dat zorgt voor soepelere animaties en laat je iPhone nog sneller reageren op jouw aanrakingen. De camera zou grotendeels hetzelfde blijven, maar krijgt mogelijk wel een LiDAR-dieptesensor. Die moet portretfoto’s en augmented reality verbeteren. We verwachten een prijs van 1159 euro. Lees alles over de iPhone 12 Pro.

10. iPhone 12 Pro Max

De grote broer van de iPhone 12 Pro doet alles wat de iPhone 12 Pro ook doet, maar dan met een groter scherm. De Pro Max van dit jaar zou een nog groter 6,7 inch-scherm hebben dan zijn voorganger.

Deze 0,2 inch aan extra schermformaat zou mogelijk zijn door de kleinere notch komen die in dit toestel verwerkt zit. Hierdoor zal de iPhone 12 Pro Max ook dit jaar weer het duurste model zijn met een prijs van rond de 1259 euro. Zoals bij alle iPhone 12-telefoons is het echter wel zeer de vraag of ‘ie vanavond al wordt onthuld, of dat we nog een maandje moeten wachten. Lees alles over de iPhone 12 Pro Max.

Volg iPhoned vanavond

De redactie van iPhoned staat vanavond klaar om jou te voorzien van alle aankondigingen, producten en andere nieuwtjes. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief, gratis iPhoned-app of blijf de site checken. Het belooft weer een drukke, mooie avond te worden. Tot vanavond!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's