Video: fraai concept toont iPhone 12 met futuristisch design

Dilara Isik
26 november 2019, 15:06
2 min leestijd
Video: fraai concept toont iPhone 12 met futuristisch design

Pas volgend jaar komt de nieuwe iPhone 12 uit, maar er wordt al volop gespeculeerd hoe het nieuwe toestel eruit komt te zien. Een ontwerper heeft in samenwerking met ConceptsiPhone een fraaie conceptvideo gemaakt van hoe de iPhone 12 er mogelijk uit komt te zien.

Bekijk de iPhone 12-conceptvideo

Het concept van de iPhone 12 is gebaseerd op de geruchten die zich al de ronde doen sinds we de iPhone 11 kopen. Het concepttoestel heeft veel weg van de iPhone 4 en iPad Pro (2018). Door de platte, hoekige randen ziet de iPhone er strak uit. Ook komt de iPhone 12 in de kleuren donkergroen, zwart, zilver en goud, volgens de ontwerper.

Beeldscherm

Het concept richt zich vooral op het scherm van de iPhone 12. Het display heeft een continu bewegende achtergrond. De ontwerper stelt zich ook voor dat de iPhone een volledig scherm heeft. Maar dan ook écht een volledig scherm: er zal dus geen notch meer in het scherm zitten.

Face ID

Ook al zit er geen notch meer in het scherm, het concept heeft alsnog Face ID. Dit zou betekenen dat er toch een frontcamera komt, waarschijnlijk achter het display. Naast de camera zit ook een infraroodsensor die nodig is om je gezicht te scannen. Het is echter onwaarschijnlijk dat de notch helemaal verdwijnt, maar eerder iets kleiner wordt.

120Hz ProMotion

Het scherm krijgt volgens de ontwerper een 120Hz ProMotion-display: iets wat tot nu toe alleen de iPad Pro’s hebben. De iPhone’s hebben tot nu toe allemaal een 60Hz-display. Daarmee wordt de snelheid waarop een scherm zich ververst verdubbeld, waardoor animaties soepeler aanvoelen.

4K HDR

ConceptsiPhone denkt ook dat de iPhone 12 een 4K HDR-scherm heeft. Hierdoor krijg je een nog geavanceerder scherm: het beeld wordt extra scherp en er is meer contrast kleur. Door 4K HDR worden beelden realistischer en zie je zelfs de kleinste details.

Gebaseerd op eerdere geruchten

Het concept ziet er mooi uit, maar we moeten helaas nog een hele tijd geduld hebben voordat we weten of het ook realistisch is. Wel toont het concept een aantal kenmerken waar al eerder geruchten over zijn verschenen.

Eerder verschenen namelijk geruchten dat het nieuwe ontwerp van de iPhone 12 met de platte zijkanten zou lijken op de iPhone 4 en iPad Pro 2018. Daarnaast is de verwachting dat de iPhone 5G ondersteunt. Bovendien is er al eerder een gerucht opgedoken over het 120Hz ProMotion-display.

Ook doken er geruchten op dat de notch kleiner of zelfs onzichtbaar zou worden. Toch is het niet aannemelijk dat het Apple gaat lukken om de notch compleet weg te werken. Wat vind jij ervan? Bekijk de video hieronder:

Introducing iPhone 12 — Apple
Via: iMore
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu