Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Concept: Zo ziet de iPhone 12 met iPad Pro-design eruit

Michel van 't Klaphek
21 november 2019, 11:03
2 min leestijd
Concept: Zo ziet de iPhone 12 met iPad Pro-design eruit

De iPhone 11 is nog geen twee maanden verkrijgbaar, of de geruchten over zijn opvolger beginnen al. Ditmaal laat een ontwerper zien hoe het nieuwe vlaggenschip er mogelijk uit gaat zien.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 12-concept laat iPad Pro-design zien

Het concept is gemaakt door Benjamin Geskin, die we een paar jaar geleden nog hebben geïnterviewd. De plaatjes vertellen niets over specifieke functies of mogelijkheden van de toekomstige iPhone, maar zoomen in op het design. Het concept laat zien hoe het iPad Pro-design voor de iPhone 12 eruit zou kunnen zien. Ook het ontwerp van de iPhone 4 en 5 schemert er een beetje in door.

De behuizing heeft een industriële look en de schermranden zijn opmerkelijk afgerond. Verder is de notch achterwege gelaten. Geskin, doorgaans een redelijk betrouwbare insider, speculeert dus dat de iPhone 11-opvolger misschien geen inkeping meer heeft.

iphone 12 concept 2

Dit is een dubieuze claim. In dat geval moet de selfiecamera namelijk in de dunne, zwarte rand aan de bovenkant van het scherm worden geplaatst. Deze plek is lastig, aangezien de sensor met het moederbord verbonden moet worden en zo heel dicht bij de rand zit.

Verder heeft de behuizing ruimte voor de vertrouwde bedieningsknoppen. Hiermee kun je het geluid aan/uit-zetten en het volume regelen. De ontwerper laat zich niet uit over eventuele aansluitingen en verdere specificaties.

De geruchtenmolen komt op gang

Langzaam maar zeker komen er steeds meer geruchten over nieuwe Apple-producten naar buiten. Begin november dook bijvoorbeeld het eerste iOS 14-concept op. Hierin is onder meer ruimte om de app-iconen aan te passen. Ook laat het concept zien hoe het always-on-display van de Watch Series 5 er mogelijk uitziet.

Voorlopig is dit allemaal toekomstmuziek en zijn de geruchten weinig concreet. De iPhone 12, of iPhone 2020, wordt waarschijnlijk in september van volgend jaar aangekondigd. De eerstvolgende presentatie van Apple vindt op 2 december plaats. Wat het bedrijf hier gaat laten zien, is nog onduidelijk. Check onze verwachtingen voor het Apple-event voor een overzicht van de mogelijkheden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's