‘iPhone 12-cameraleverancier heeft productieproblemen, levert geen vertraging op’

Michel van 't Klaphek
7 augustus 2020, 8:59
2 min leestijd
‘iPhone 12-cameraleverancier heeft productieproblemen, levert geen vertraging op’

Een belangrijke leverancier voor de iPhone 12-camera schijnt last te hebben van productieproblemen. Apple zou de hulp van een ander bedrijf hebben ingeschakeld zodat de iPhone 12-lancering geen vertraging oploopt.

Lees verder na de advertentie.

‘Producent van iPhone 12-camera heeft productieproblemen’

Dat claimt Ming-Chi Kuo, een doorgaans betrouwbare bron als het op onaangekondigde Apple-producten aankomt. Kuo schrijft dat toeleverancier Genius Electronic Optical last heeft van kwaliteitsproblemen. Het bedrijf zou hierdoor niet genoeg coatings voor de cameralenzen van de iPhone 12 kunnen leveren.

iphone 12

Apple schijnt hier echter geen last van te krijgen. Volgens Kuo heeft het bedrijf uit Cupertino andere leveranciers die de tegenslag kunnen opvangen. De release van de iPhone 12 zou daarmee niet in gevaar te komen. Apple bevestigde onlangs wel dat de nieuwe telefoons ‘een paar weken later’ dan gebruikelijk verschijnen.

Verder vermeldt Kuo dat alleen het instapmodel getroffen wordt door het productieprobleem. Voor de duurdere en betere iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max schijnt men een andere leverancier te hebben. Hoe het met de iPhone 12 mini zit, de kleinste uitvoering van de iPhone 12, is niet duidelijk.

Dit verwachten we van de iPhone 12

Met nog een paar weken te gaan tot de officiële onthulling is het weer die tijd van het jaar om vooruit te blikken op de nieuwe iPhone. Voor het eerst lijkt Apple dit jaar vier nieuwe modellen te introduceren. Naast directe opvolgers voor de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max schijnt er een nieuw model geïntroduceerd te worden, de iPhone 12 mini.

Wij van iPhoned hebben de geruchten over de nieuwe iPhones op de voet gevolgd en menen (ongeveer) te weten wat we kunnen verwachten. In onderstaande video praat redacteur Lars je in een paar minuten bij over de iPhone 12. Wil je liever lezen? Druk dan op een van de artikelen hieronder om onze verwachtingen per iPhone 12-model te lezen.

iPhone 12: 8 verwachtingen voor de 2020 iPhone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen