‘iPhone 12 krijgt verbeterde camera, front-nachtmodus en grotere accu’

Dilara Isik
9 maart 2020, 11:02
2 min leestijd

Terwijl we in afwachting zijn van de iPhone SE 2 staat ook de geruchtenmolen rondom de iPhone 12 niet stil: volgens een nieuw gerucht wordt de camera van de iPhone 12 een stuk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, zowel aan de voor- als de achterkant.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 12 krijgt verbeterde camera

Dat beweert Pineleaks op Twitter, een lekker op het gebied van Apple. Ondanks dat de iPhone 11 Pro al in de topklasse zit qua smartphone-camera, zal zijn opvolger een nog betere camera krijgen. De camera krijgt namelijk een 64 megapixel-camera, mét een verbeterde zoomfunctie.

Daarnaast is Apple bezig met de ontwikkeling van een macrolens. Daarmee kan je tot 2,2 centimeter van een onderwerp af een foto maken terwijl het nog steeds scherp is. Ook beweert de bron dat de lensopening van de groothoeklens 35 procent groter kan worden. Hiermee kan het diafragma tot f/1,6 gaan, waardoor het meer licht kan vangen.

iPhone 2020

Nachtmodus voor frontcamera en grotere accu

Ook de frontcamera van de iPhone 12 zou een flinke verbetering doormaken. Volgens het gerucht gaat de frontcamera namelijk nachtmodus ondersteunen. We hebben al gezien dat de nachtmodus van de iPhone 11 prachtige foto’s kan opleveren. Als de frontcamera dit ook ondersteunt kan je ook betere selfies maken in het donker.

Bovendien krijgt de iPhone 12 Pro een grotere accu van 4400mAh. Dat is een flinke verbetering vergeleken met de accu van 3190 mAh van zijn voorganger. De nieuwe iPhone zou daarmee een mooie lijst aan verbeteringen bieden: het werkgeheugen zou vergroot worden naar 6GB en met de grote accu kun je het toestel met normaal gebruik toch de hele dag gebruiken.

Meer weten?

Op iPhoned.nl lees je alle laatste nieuwtjes en geruchten over de iPhone 12. Aan de hand van geruchten hebben we al heel wat informatie over de nieuwste iPhone van Apple. Zo krijgt de iPhone 12 mogelijk een nieuwe vingerafdrukscanner en worden er verschillende formaten uitgebracht. Op onze overzichtspagina lees je alles wat we tot nu toe weten van de iPhone 12.

Lees het laatste nieuws over iPhone 12

Bron: PineLeaks
Bronnen afbeeldingen: Benjamin Geskin, Benjamin Geskin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen