‘iPhone 12 verbetert beeldstabilisatie, in 2022 verbeterde zoomfunctie’

Lars Paijmans
23 maart 2020, 15:03
2 min leestijd
‘iPhone 12 verbetert beeldstabilisatie, in 2022 verbeterde zoomfunctie’

Een nieuw gerucht stelt dat Apple grote plannen heeft voor de grootste iPhone die het bedrijf ooit gemaakt heeft. De 6,7 inch iPhone 12 zou een sterk verbeterde camera krijgen.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 12 beeldstabilisatie fors verbeterd’

Het gerucht is afkomstig van Ming-Chi Kuo, een bekende naam als je het Apple-nieuws volgt. Hij stelt dat de 6,7 inch-iPhone die dit najaar verschijnt de zogenaamde ’sensor-shift’ techniek gebruikt voor beeldstabilisatie.

Hoewel details hierover vooralsnog beperkt zijn, betekent dit waarschijnlijk dat de ultra groothoeklens van de iPhone hierdoor ook beeldstabilisatie krijgt. De huidige iPhone 11 Pro-camera’s stabiliseren enkel de groothoek- en telefotolens en niet de ultragroothoeklens.

iPhone 12 beeldstabilisatie

De sensor-shift-techniek zorgt voor stabilisatie van de camerasensor in plaats van afzonderlijke lenzen, waardoor de iPhone het heel anders aanpakt dan nu. Door stabilisatie niet op de lens maar op de sensor uit te voeren kan ook de ultragroothoeklens straks stabielere foto’s maken. Dat is indirect ook goed nieuws voor externe lenzen die je op je iPhone vastklikt.

Dit jaar zou enkel de grote 6,7 inch iPhone 12 gaan ondersteunen, de opvolger van de iPhone 11 Pro Max dus. In 2021 zou Apple dezelfde verbeteringen willen uitbreiden naar twee tot drie nieuwe iPhones.

Sterke zoom-verbeteringen op komst

Mogelijk zijn de benodigde onderdelen dit jaar nog te beperkt of te duur, of wil Apple eerst zien hoe de verbetering op één model het doet. Naast Ming-Chi Kuo stelt ook DigiTimes dat Apple deze verbetering dit jaar wil doorvoeren, wat het gerucht wat betrouwbaarder maakt.

Kuo blikt tot slot nog wat verder vooruit op de toekomst en stelt dat Apple van plan zou zijn om de optische zoomkwaliteit flink uit te bouwen in de komende jaren. Dat moet er in 2022 voor zorgen dat minstens één nieuwe iPhone tussen de vijf en tien keer optisch kan zoomen. Een groot verschil met de huidige twee keer zoom.

Apple zou dit jaar van plan zijn om maar liefst vijf nieuwe iPhones uit te brengen. In onderstaande video nemen we alle onderlinge verschillen met je door, zodat je in een paar minuutjes weer bijgepraat bent.

Bron: Macrumors
Categorie: Geruchten
Device: iPhone 12

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 12
iPhone 12
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's