Twijfelachtige bron: iPhone 2020 wordt met AirPods geleverd

Michel van 't Klaphek
29 november 2019, 19:14
2 min leestijd
Twijfelachtige bron: iPhone 2020 wordt met AirPods geleverd

Koop je volgend jaar de opvolger van de iPhone 11, dan krijg je er direct een setje AirPods bij.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 12 wordt geleverd inclusief AirPods’

Dat claimt DigiTimes. Deze Taiwanese website heeft allesbehalve een betrouwbare staat van dienst als het op Apple-geruchten aankomt, dus neem een slag om de arm. De publicatie claimt gesproken te hebben met bronnen die op de hoogte zijn van Apples productieplannen voor volgend jaar.

AirPods 3 duurder

“Fabrikanten als Apple willen hun nieuwe modellen bundelen met TWS-oordoppen”, staat in het bericht. TWS staat voor Truly Wireless Stereo, oftewel draadloze oordopjes zoals de AirPods. Verder vermeldt DigiTimes dat ook Samsung en Xiaomi volgend jaar gratis oordopjes bij hun topmodellen stoppen.

Alhoewel het om de ‘normale’ AirPods gaat, en niet om de duurdere AirPods Pro, is het bericht niet erg geloofwaardig. Op moment van schrijven vraagt Apple namelijk 179 euro voor de oordopjes. Wellicht dat de AirPods volgend jaar goedkoper worden, maar het gaat alsnog om een hoop geld.

Een andere mogelijkheid is dat Apple de prijzen van de iPhone 2020-modellen verhoogd, zodat de AirPods er bij gedaan kunnen worden. Dit is echter ook niet geloofwaardig, want Apples draadloze oordopjes zijn al jaren een verkoopsucces. Met andere woorden: waarschijnlijk hebben veel mensen die een iPhone 2020 in huis gaan halen helemaal geen AirPods nodig.

Over de AirPods

De eerste generatie AirPods kwamen in 2016 uit. In maart 2019 bracht Apple een update uit, die onder meer over Siri beschikt en een veel langere accuduur heeft. Daarbovenop werden de AirPods Pro afgelopen oktober gelanceerd.

Dit zijn de beste draadloze oordopjes die Apple tot nog toe gemaakt heeft. De AirPods Pro beschikken onder meer over een vernieuwd design, actieve ruisonderdrukking en verschillende geluidstanden voor optimale audiokwaliteit.

Wil je meer weten over deze oordopjes? Check dan de AirPods Pro-overzichtspagina, of bekijk de review hieronder. Passen deze oordopjes niet in je budget? Neem dan een kijkje op onze AirPods-overzichtspagina. Dankzij Black Friday kun je tijdelijk tientallen euro’s besparen op aanschaf.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen