‘Zo groot worden de verschillende iPhone 12-versies’
Michel van 't Klaphek

De iPhone 12 heeft een design dat doet denken aan de iPhone 4 en heeft kleinere afmetingen dan de iPhone 11.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 12 afmetingen te zien in video

Dat blijkt uit een video van Mac Otakara. De Japanse website kreeg dummy-modellen van drie vermoedelijke iPhone 12-versies in handen. Deze toestellen kun je niet gebruiken, maar ze laten wel de afmetingen zien. Vooral de platte behuizingen vallen op. Deze designkeuze komt overeen met eerdere geruchten dat Apple het iPhone 4-design dit jaar opnieuw zou willen gebruiken.

Toch valt nog maar te bezien hoe betrouwbaar bovenstaande video is. Mac Otakara schrijft namelijk dat er dit jaar drie verschillende schermgroottes verschijnen: 5.4, 5.9 en 6.4 inch. Deze informatie komt niet overeen met eerdere geruchten. De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo denkt bijvoorbeeld dat er vier soorten iPhone 12-modellen verschijnen.

Kuo is het eens wat betreft het 5.4 inch-model, dat vermoedelijk de iPhone SE 2 is. Wel denkt de analist dat Apple daarnaast twee 6.1 inch-iPhones uitbrengt, waarbij de camera’s en resoluties verschillen. Het grootste iPhone 12-model zou een schermdiagonaal van 6.7 inch krijgen. Neem de video van Mac Otakara met een korreltje zout.

Over de nieuwe iPhones

De iPhone 11, iPhone 11 Pro en 11 Pro Max liggen pas goed en wel een paar maanden in de winkels, maar de geruchtenmolen over hun opvolgers zijn alweer op volle gang. De meeste berichten claimen dat de opvolger van de iPhone 11 overstapt naar een oled-scherm, waardoor alle modellen die schermtechniek gebruiken. Verder verwachten we dat het toestel een dubbele camera krijgt.

Ook interessant: Gerucht: 2020 iPhones worden iets duurder dan huidige generatie

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.