Gerucht: Apple kondigt iPhone 12 en meer op 13 oktober aan

Mike Peek
23 september 2020, 8:58
2 min leestijd

De nieuwe iPhones komen dit jaar wat later dan gebruikelijk, maar heel lang hoeven we niet meer te wachten. Apple zou van plan zijn om de iPhone 12 op 13 oktober aan te kondigen. 

Lees verder na de advertentie.

‘Aankondigingsdatum iPhone 12 is op 13 oktober’

AppleInsider zegt de aankondigingsdatum voor de iPhone 12-serie te weten. De website meldt dat Apple de telefoons presenteert tijdens een speciaal evenement op 13 oktober. We kunnen de toestellen waarschijnlijk vanaf 16 oktober bestellen.

De datum is aan AppleInsider doorgegeven door een Nederlander die bij een telecomprovider zegt te werken. De website schrijft dat zijn IP-adres die claim ondersteunt. Ook uit een interne presentatie van een Britse provider zou deze datum naar voren zijn gekomen als de dag waarop Apple zijn nieuwe producten onthult.

Normaal lanceert Apple de nieuwe iPhones in september. Het bedrijf kondigde eind juli al aan dat de presentatie dit jaar een paar weken vertraging zou oplopen door het coronavirus. 

Tijdens het september-evenement kondigde Apple dus geen nieuwe telefoons aan, maar wel een nieuwe iPad en iPad Air. Ook presenteerde het bedrijf de Apple Watch Series 6 en betaalbare Apple Watch SE.

Dit verwachten we van de iPhone 12

We verwachten dit jaar vier nieuwe iPhones: de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Alle varianten zullen een stuk sneller worden dan de iPhone 11 dankzij de A14-chip. Die zit ook in de nieuwe iPad Air. De processor zou 20 procent sneller zijn dan zijn voorganger. 

De iPhone 12 krijgt vermoedelijk een nieuw design met platte randen, dat doet denken aan de iPhone 4. Alle modellen zouden daarnaast voorzien zijn van een oled-scherm. De gewone iPhone 11 moest het nog doen met een lcd-scherm, dat kwalitatief minder is.

Daarnaast krijgen alle iPhone 12-modellen vermoedelijk ondersteuning voor 5G. Dit maakt de productie van de smartphones een stuk duurder. Apple zou daarom van plan zijn om de telefoons te leveren zonder oplader en EarPods.

De aankondigingsdatum van de iPhone 12 komt steeds dichterbij. Op de hoogte blijven van al het nieuws rond de nieuwe smartphones van Apple? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en download de gratis iPhoned-app. Houd natuurlijk ook onze website in de gaten. 

Lees meer over de iPhone 12

iPhone 12: 8 verwachtingen voor de 2020 iPhone
Bron: AppleInsider
Bronnen afbeeldingen: EverythingApplePro, EverythingApplePro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen