‘5G iPhone komt dit najaar, andere Apple-producten mogelijk wel uitgesteld’

Lars Paijmans
30 maart 2020, 13:03
2 min leestijd
‘5G iPhone komt dit najaar, andere Apple-producten mogelijk wel uitgesteld’

Ondanks de gevolgen van het coronavirus zou Apple dit najaar gewoon zijn eerste 5G iPhone uitbrengen. Andere producten van het bedrijf lopen wel het risico om uitgesteld te worden.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 12 5G release alsnog dit najaar’

Als je de afgelopen weken het Apple-nieuws hebt gevolgd, zal het je niet ontgaan zijn dat de geruchtenmolen overuren draait over de iPhone 12. Door alle fabrieken die sluiten in verband met het coronavirus zou het productieschema van Apple flink door de war zijn gehaald.

Bloomberg, samen met analist Ming-Chi Kuo de betrouwbaarste bron als het om Apple-geruchten gaat, zegt bronnen gesproken te hebben om hier duidelijkheid over te scheppen. Deze stellen dat Apples productie in China langzaam maar zeker weer op gang komt. Daarmee doelen de bronnen vooral op Foxconn, de belangrijke fabrikant voor de iPhone.

iPhone 12 5G release

Dat moet ervoor zorgen dat de eerste 5G iPhone die voor dit najaar gepland stond, gewoon volgens schema op de markt komt. “Dit komt omdat de massaproductie pas deze zomer start”, aldus een van de bronnen. Tegen die tijd zou de fabrikant weer op volle toeren draaien en zorgt dit niet voor belemmeringen.

Andere Apple-producten wel uitgesteld?

Hoewel het er voor de 2020 iPhones dus goed uitziet, zou de coronacrisis wel invloed kunnen hebben op andere onaangekondigde producten. Terwijl Foxconn zijn zaakjes weer op orde lijkt te krijgen, is Apple voor andere producten namelijk weer afhankelijk van andere leveranciers. Dat kan ervoor zorgen dat andere apparaten die op de planning stonden wel later verschijnen dan gepland.

Dat zou betekenen dat Apple in het najaar vier nieuwe iPhones onthult, die allemaal 5G ondersteunen. Wil je meer weten over de vier iPhones die dit najaar op de markt komen? Check dan onze video hieronder waarin we de onderlinge verschillen met je bespreken.

Bron: Bloomberg
Bron afbeelding: Benjamin Geskin
Categorie: Geruchten
Thema: 5G
Device: iPhone 12

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen