De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Dit zijn onze 9 verwachtingen van de iPhone 11 (of Pro)

Lars Paijmans
10 september 2019, 15:04
5 min leestijd
Dit zijn onze 9 verwachtingen van de iPhone 11 (of Pro)

Met nog een paar uur te gaan tot het Apple-event, maken we nog één keer de balans op. Dit verwachten wij van de iPhone 11 Pro.

Lees verder na de advertentie.

1. Onthulling op 10 september, te koop vanaf 20 september

De uitnodigingen zijn een tijdje geleden verstuurd, dus is het zeker dat Apple de iPhone 11 vanavond onthult. Dat zou betekenen dat je een pre-order kunt plaatsen op vrijdag 13 september en de verkoop start op vrijdag 20 september.

Tijdens dit evenement krijgen we meer te zien dan alleen de iPhone 11. Bekijk ook ons uitgebreide artikel met verwachtingen voor dit grote evenement om te zien wat nog meer wordt aangekondigd.

De verwachting is dat de directe opvolger van de iPhone XS niet de iPhone 11 gaat heten, maar de iPhone 11 Pro. Apple moet dit echter nog bevestigen. De naam ‘iPhone 11’ zou dan zijn weggelegd voor de opvolger van de goedkopere iPhone XR.

verwachte iphone 2019 release

2. Driedubbele camera

Hoewel het uiterlijk van de iPhone 11 niet veel verandert ten opzichte van de iPhone XS, is er op de achterkant wel iets aan de hand. Daar zit namelijk een forse camerabult, die de nieuwe driedubbele camera huisvest.

Apple gaat hiermee concurrenten als Samsung en Huawei achterna, die al langer smartphones op de markt hebben met een driedubbele camera. Deze maakt het mogelijk om een breder gebied vast te leggen met de camera, verbetert de kwaliteit bij weinig licht en zorgt voor minder kwaliteitsverlies bij inzoomen.

3. Verbeterde selfiecamera

De iPhone Pro lijkt een echte camera-editie te worden. Niet alleen de achterste, maar ook de camera op de voorkant van het toestel krijgt namelijk een serieuze upgrade.

Apple zou de kwaliteit van de frontcamera verhogen van 7 naar 12 megapixels, wat ongetwijfeld de beeldkwaliteit tijdens FaceTime of bij het maken van een selfie ten goede komt. Deze verbeteringen zouden erop kunnen wijzen dat de kwaliteit van Face ID ook toeneemt, maar daar is vooralsnog weinig concrete informatie over.

iPhone 11

4. Draadloos opladen op de achterkant (of toch niet?)

Een leuke nieuwe functie die de iPhone 11 zou introduceren, zit verwerkt in de achterkant van het toestel. Voortaan kun je de iPhone niet alleen opladen door ‘m op een draadloze lader te leggen, het toestel zelf is ook een draadloze oplader voor je accessoires. Zo kun je AirPods en de Apple Watch draadloos opladen door ze even op de achterkant te leggen.

Als we de laatste geruchten mogen geloven, schrapt Apple deze feature alsnog op de nieuwe iPhones. De efficiëntie van het opladen zou niet voldoen aan de eisen van Apple, waarna het bedrijf zou hebben besloten om de feature toch niet toe te voegen,

5. Een nieuwe kleur

Als de iPhone qua design niet veel verandert, betekent dat vaak dat Apple het toestel in een nieuwe kleur op de markt brengt. Zo kreeg de iPhone XS een gouden variant en zal de iPhone Pro in 2019 waarschijnlijk weer een nieuw kleurtje krijgen.

Welke kleur dat wordt is nog onduidelijk, al stelde een gerucht onlangs dat Apple donkergroen zou overwegen. Dat zou een kleur zijn die nog nooit voor een iPhone gebruikt is, waardoor je wel direct kunt zien dat iemand een iPhone 11 gebruikt.

6. Lightning en geen usb-c

Helaas, even leek het dat de iPhone net als de iPad Pro 2018 de overstap zou maken van Lightning naar usb-c. Dat zou het toestel in een klap breder inzetbaar maken, bijvoorbeeld door het rechtstreeks aan een monitor te koppelen.

Toch wijst alles er nu op dat Apple ook in 2019 weer drie iPhones uitbrengt met een Lightning-poort. Wie weet is de iPhone in 2020 wel klaar om deze stap te zetten.

7. A13-chip

Een nieuw jaar, een nieuwe chip in de A-serie van Apple. Dit jaar draait de iPhone 11 op de A13-chip, een nieuwe variant waar nog opvallend weinig over bekend is. Ongetwijfeld gaan de prestaties er weer op vooruit, maar waar wij vooral naar benieuwd zijn is of de chip meer doet om energiezuinig te zijn. Dat zou de accuduur van de iPhone 11 namelijk ten goede komen, zonder dat Apple een grotere accu in het toestel hoeft te stoppen.

8. Een snellader in de doos

We blijven er ieder jaar op hopen, maar dit jaar zijn er concrete aanwijzingen dat Apple een snellere oplader in het doosje van de iPhone 11 stopt. Dat mag ook wel, want de smalle oplader die nu nog bij de iPhone XS wordt verpakt, is wel heel langzaam.

Dit is extra pijnlijk omdat de iPhone al een paar jaar snelladen ondersteunt, maar hier geen gebruik van maakt tenzij je een aparte oplader koopt. Bovendien worden Android-toestellen die honderden euro’s goedkoper zijn wél verpakt met een dergelijke lader. Het is dus hoog tijd dat Apple deze stap ook zet.

9. Dezelfde prijs als de iPhone XS

Over de prijs van de iPhone 11 (of Pro) is op het moment nog niet veel bekend. Maar als we naar voorgaande jaren kijken kunnen we wel een redelijke inschatting maken. In dat geval gaan we er wel vanuit dat Apple dezelfde opslagcapaciteiten hanteert als vorig jaar.

Als het bedrijf uit Cupertino dezelfde adviesprijs als bij de lancering van de XS gebruikt, zijn de prijzen voor de iPhone 11 Pro los als volgt:

  • iPhone 11 Pro 64GB: 1159 euro
  • iPhone 11 Pro 256GB: 1329 euro
  • iPhone 11 Pro 512GB: 1559 euro

Win de iPhone 11 op iPhoned

In de aanloop naar het Apple-event houden wij je uiteraard op de hoogte van de laatste geruchten. Ook maak je op iPhoned nu al kans op de iPhone 11. Schrijf je in voor deze actie en wie weet krijg jij het toestel gratis en voor niets opgestuurd.

Bronnen afbeeldingen: Aziz Ghaus, Aziz Ghaus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen