‘iPhone 11 verkoopt beter dan verwacht, veel interesse in nieuwe kleuren’

16 september 2019, 9:10
2 min leestijd
‘iPhone 11 verkoopt beter dan verwacht, veel interesse in nieuwe kleuren’

Nu de nieuwe iPhones drie dagen te bestellen zijn, is het tijd om de eerste balans op te maken. Volgens een bekende analist mag Apple tevreden terugkijken op het afgelopen weekend.

iPhone 11 verkoop beter dan verwacht

Het nieuws is afkomstig van Ming-Chi Kuo, een bekende naam als het om Apple-nieuws gaat. Hij stelt dat er opvallend veel interesse is in de nieuwe ‘middernacht groene’ iPhone 11 Pro en de groene en paarse iPhone 11. Dat zijn de drie nieuwe kleuren die Apple dit jaar introduceert.

Volgens Kuo moeten consumenten mogelijk rekening houden met een beperktere voorraad van de groene iPhone 11 Pro en 11 Pro Max. Het zou moeilijker zijn om de behuizing van glas van dit toestel te produceren, waardoor er in vergelijking met de andere modellen minder van de lopende band rollen.

iPhone 11 verkoop

Een herkenbaar probleem, want ten tijde van de iPhone 7 was het voor Apple ook lastiger om het ‘Jet Black’-model te produceren. Dat zorgde ervoor dat specifiek deze kleur maandenlang slecht leverbaar bleef. De analist stelt daarnaast dat in China vooral de iPhone 11 populair is, terwijl in de Verenigde Staten meer mensen voor de duurdere iPhone 11 Pro kiezen. Trends over de Europese markt noemt hij niet. In totaal verwacht hij dat Apple in 2019 tussen de 70 en 75 miljoen iPhones zal verkopen.

Veel consumenten zouden voor de iPhone 11 kiezen als ze nu een iPhone 6, iPhone 6S of iPhone 7 hebben. Met de dubbele cameralens, het nieuwe design, betere accuduur en de optie om 4K-video’s op te nemen is er immers veel nieuws om te ontdekken voor deze doelgroep.

Nieuwe iPhones nu te bestellen

De iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max zijn sinds vrijdag te reserveren in Nederland. De eerste exemplaren worden aanstaande vrijdag op 20 september uitgeleverd. In onze prijsvergelijker vind je een handig overzicht met winkels waar je de nieuwe toestellen kunt bestellen. Houd daarbij goed rekening met de levertijd.

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu