Nieuw gerucht wijst op iPhone 11 met usb-c-snellader in de doos

Lars Paijmans
21 augustus 2019, 14:56
2 min leestijd
Nieuw gerucht wijst op iPhone 11 met usb-c-snellader in de doos

Met nog een paar weken te gaan, stapelen de laatste geruchten over de iPhone 11 Pro zich op. Een nieuwe aanwijzing wijst erop dat Apple een usb-c-snellader in de doos van het nieuwe toestel stopt.

Krijgt de iPhone 11 een snellader in de doos?

Het gerucht is afkomstig van ChargerLAB, een website die vorig jaar vroegtijdig de renders publiceerde van de usb-c-lader van de iPad Pro 2018. Destijds stelde de website dat het hier ging om een snellader voor de iPhone XS, wat uiteindelijk niet bleek te kloppen.

Vandaag keert de website terug met nieuwe informatie en stelt dat de 2019 iPhones een snellader in de doos meegeleverd krijgen. Dit zou betekenen dat Apple eindelijk de 5 Watt-oplader laat vallen en overstapt op een lader die de accu van het toestel veel sneller vult.

Concreet betekent dit dat de iPhone 11 een usb-c-lader en usb-c-naar-Lightning-kabel in de doos krijgt. Dat dit gerucht wederom op een usb-c-lader wijst, wil namelijk niet zeggen dat de iPhone 11 ook een usb-c-aansluiting krijgt. In tegenstelling tot meerdere geruchten eind vorig jaar lijkt het er nu namelijk op dat alle drie de 2019 iPhones gewoon de klassieke Lightning-poort krijgen.

ChargerLAB is niet de eerste die beweert dat de nieuwe iPhones worden verpakt met een snellader. Verschillende bronnen hebben verspreid over het jaar al gezegd dat Apple deze stap zou zetten.

Dat zou hoog tijd worden, want tal van concurrerende smartphones die honderden euro’s goedkoper zijn, worden al jaren gebundeld met dit soort adapters. Bovendien ondersteunen iPhones al jaren snelladen, maar kunnen gebruikers hier pas hun voordeel mee doen als ze een losse oplader en kabel kopen.

Alles over iPhones snelladen

In onderstaande video leggen we je alles uit over iPhones snelladen. Op die manier ben je goed voorbereid voor als de iPhone 11 komt, of zie je hoe je ook de huidige iPhones een stuk sneller kunt bijvullen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's