Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

‘Apple brengt binnenkort accuhoezen voor nieuwe iPhones uit en meer bekend over Apple Tag’

Michel van 't Klaphek
23 september 2019, 9:01
3 min leestijd
‘Apple brengt binnenkort accuhoezen voor nieuwe iPhones uit en meer bekend over Apple Tag’

Het is zo goed als zeker dat Apple binnenkort drie Smart Battery Cases voor de nieuwe iPhones aankondigt, oftewel accuhoezen. Ook weten we hoe de Apple Tag gaat werken. Deze speurneus bevestig je aan waardevolle spullen zodat je ze altijd kunt terugvinden.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 11 Smart Battery Case opgedoken’

iOS 13 is inmiddels beschikbaar. Alhoewel het een fijne update is, had de software een stuk uitgebreider moeten zijn. Er zijn namelijk een hoop functies opgeschoven naar iOS 13.1, dat op 24 september uitkomt. Het lijkt erop dat Apple in de komende maanden ook accuhoezen voor de nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max gaat uitbrengen.

iPhone XR Smart Battery Case

Dat schrijft 9to5Mac. De website is in de broncode van iOS 13.1 gedoken en heeft sterke aanwijzingen voor de nieuwe Smart Battery Cases gevonden, zoals de accessoires officieel heten. Vorig jaar werd het bestaan van deze hoezen voor de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max op dezelfde manier ontdekt. Het lijkt dus logisch dat Apple de ‘extra batterijen’ nog voor de kerst uitbrengt.

Door een accuhoes op je iPhone te schuiven heb je er direct extra batterijcapaciteit bij, zonder dat je het toestel aan een oplader hoeft te hangen. Dit zorgt ervoor dat je nog langer met je smartphone kunt doen. Dit komt bovenop de sowieso al indrukwekkende accuduur van de nieuwe toestellen. Volgens Apple gaat de iPhone 11 Pro vier uur langer mee dan zijn voorganger. Voor de 11 Pro Max is dit zelfs vijf uur.

Lees ook: Overzicht: haal alles uit iOS 13 met deze 12 nieuwe functies

Apple Tag in Zoek mijn-app

Lange tijd leek het erop dat Apple bij de presentatie van de iPhone 11 (Pro) ook de Apple Tag zou onthullen. Dit apparaatje is al meermaals gelekt in testversies van iOS 13 en maakt het mogelijk om spullen, zoals je verloren portemonnee, zeer nauwkeurig terug te vinden. De Apple Tag lijkt daarmee op de Tile, een andere tracker.

iPhone 11 smart battery pack apple tag

MacRumors heeft nu screenshots in handen gekregen waarin te zien is hoe het gaat werken. De nieuwe Zoek mijn-app in iOS 13 krijgt er een tabblad bij: ‘Spullen’. Hierin zie je op een kaartje waar jouw spullen zich bevinden. Je moet hiervoor uiteraard wel een Apple Tag aan je tas of sleutelbos hebben.

Zodra er teveel afstand tussen jou en het gekoppelde voorwerp ontstaat, krijg je direct een melding. Als je nu op de knop drukt speelt de Apple Tag geluid af, zodat je het verloren object kunt terugvinden. Wanneer je de portemonnee definitief kwijt bent kun je ‘m als verloren opgeven, waarna andere iPhone-gebruikers kunnen helpen met zoeken.

Meer over de nieuwe iPhones

De iPhone 11 is inmiddels in Nederland te koop. Ook de 11 Pro (Max) en Apple Watch Series 5 verkoop is gestart. Twijfel je nog? Wij hebben Apples toptoestel inmiddels een dag getest en in onze eerste indruk van de iPhone 11 Pro leggen we uit wat ons opvalt. Heb je de iPhone 11 of iPhone 11 (Pro) al in huis? Bekijk dan onderstaande video om veilig en zonder problemen je bestanden over te zetten.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's