iPhone 11 en iPhone 11 Pro waarschuwen bij onofficiële schermvervanging: dit is waarom

Michel van 't Klaphek
26 september 2019, 11:04
2 min leestijd
iPhone 11 en iPhone 11 Pro waarschuwen bij onofficiële schermvervanging: dit is waarom

Wanneer je het scherm van je iPhone 11 (Pro) bij iemand anders dan Apple zelf laat vervangen, krijg je voortaan een waarschuwing op het scherm van je toestel. In de notificatie word je gewezen op de risico’s van onofficiële iPhone-schermvervanging.

Lees verder na de advertentie.

Apple waarschuwt voor onofficiële iPhone 11-schermvervanging

De functie is toegevoegd met iOS 13.1, de update die afgelopen week uitkwam. De update voegt een nieuw kopje aan het instellingenmenu van de nieuwe iPhones toe indien deze een onofficieel display gebruiken. In de melding staat dat Apple niet in staat om de echtheid van het scherm te controleren. Je vindt de melding in het instellingenmenu onder ‘Algemeen’.

iPhone 11 schermvervanging waarschuwing

Apple schrijft op haar website dat de waarschuwing alleen op de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max wordt getoond. De melding is alleen ter informatie. De prestaties van je toestel worden er niet door beïnvloed. Je vindt de melding overigens de eerste paar dagen na de schermvervanging ook op het vergrendelscherm. Na verloop van tijd verdwijnt de waarschuwing.

Zodra je op ‘Meer weten’ tikt, meldt Apple dat de informatie wordt opgeslagen voor “service-doeleinden, veiligheidsanalyses en om toekomstige producten te verbeteren.” Het staat niet zwart op wit, maar het lijkt er dus op dat Apple zo bijhoudt hoeveel nieuwe iPhones met namaakschermen worden gerepareerd.

Lees ook: Getest: hoe stevig is het verbeterde glas van de iPhone 11 en 11 Pro?

De gevaren van schermvervanging

Verder waarschuwt Apple op haar website voor de gevaren van onofficiële reparaties. Zo kan onder meer True Tone slechter werken of de accu zomaar ineens leeglopen. Ook zegt Apple dat sommige klanten na een onofficiële schermvervanging last hebben van ‘spookaanrakingen’, waarbij drukpunten op het display zonder aanleiding worden geactiveerd.

Apple heeft al langer een moeilijke verstandshouding met individuele reparatiewinkels. Afgelopen augustus kreeg het bedrijf bijvoorbeeld nog een hoop kritiek over zich heen vanwege de accuwaarschuwing. Hierbij kregen mensen die hun accu hadden laten vervangen bij iemand anders dan Apple zelf ongevraagd een waarschuwing op hun scherm.

Ook interessant: 8 onmisbare tips voor het zelf repareren van je iPhone

Het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Categorieën: Apple, Devices
Spotlight: Apple
Versie: iOS 13

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's