‘iPhone 11 krijgt hetzelfde oled-scherm als Galaxy S10 en Note 10’

Apple zou van plan zijn om dezelfde oled-panelen te gebruiken voor de iPhone 11 als degene die nu al in de Samsung Galaxy S10 en Note 10 zitten. Het bedrijf werkt al jaren samen met Samsung op dit gebied.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 11-scherm hetzelfde als de S10

Hoewel Apple en Samsung grote concurrenten zijn van elkaar, werken de twee bedrijven ook al jaren samen. De oled-schermen van de iPhone X en iPhone XS komen allemaal uit de keuken van Samsung, en dat zal met de iPhone 11 en 11 Max waarschijnlijk weer zo zijn.

Volgens een rapport uit Zuid-Korea pakt Apple het dit jaar anders aan. In voorgaande jaren gebruikte Samsung voor iPhone-schermen speciale materialen die door Apple waren uitgekozen. Daardoor verschilden de panelen met die van Samsung-telefoons, maar dat zou dit jaar niet meer het geval zijn.

iphone 11 scherm

Volgens het bericht kiest Apple er nu voor om exact dezelfde panelen te gebruiken als die in de S10 en Note 10, uiteraard in een ander formaat zodat ze op de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max passen.

Dat hoeft overigens geen slecht nieuws te zijn. De onlangs aangekondigde Galaxy Note 10 wordt geroemd om het uitstekende oled-scherm, dat natuurgetrouwe kleuren heeft en een hoge helderheid.

iPhone 11 en 11 Pro over een maand onthuld

De iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max zijn er bijna. Vanochtend werd al duidelijk dat Apple de toestellen hoogstwaarschijnlijk op dinsdag 10 september onthult, maar de officiële uitnodigingen voor de keynote zijn nog niet verstuurd.

Op iPhoned geven we net als vorig jaar de nieuwe iPhone weg. Door jezelf in te schrijven voor deze winactie maak je kans om op de dag van de release de nieuwste iPhone in gebruik te nemen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.