‘iPhone-verkoop weer in de lift dankzij iPhone 11, stijgt verder met iPhone SE 2’

Apples nabije toekomst ziet er rooskleurig uit dankzij de populariteit van de iPhone 11 (Pro) en de iPhone SE 2, die begin 2020 zou verschijnen. Daarmee zit de verkoop van de smartphone weer in de lift.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘iPhone 11 Pro verkoop stijgt’

De afgelopen tijd heeft Apple het wat zwaarder gehad dan normaal als het om iPhone-verkopen gaat. Volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo (via MacRumors) komt daar de komende periode verandering in. Hij stelt dat Apple tien procent meer iPhones in het eerste kwartaal van 2020 verkoopt dan het jaar ervoor.

Dat heeft volgens hem te maken met de grote hoeveelheid mensen die dit jaar overstappen van een oudere iPhone op de 11, en de mensen die minder geld willen uitgeven en op de iPhone SE 2 wachten.

iPhone 11 Pro verkoop

Ook in het laatste kwartaal van 2019 hoeft het bedrijf van Tim Cook volgens de analist niet op een houtje te bijten. Er zouden tussen de 70 en 75 miljoen iPhone 11-modellen (inclusief de 11 Pro en 11 Pro Max) verscheept worden, een hoeveelheid die hoger had kunnen zijn als er meer geproduceerd kon worden.

De iPhone 11 en iPhone 11 Pro zijn aan elkaar gewaagd als het om verkoopcijfers gaat. De iPhone 11 Pro en Pro Max zouden in 2019 tussen de 37 en 40 miljoen keer verkocht worden, terwijl de goedkopere iPhone 11 tussen de 36 en 40 miljoen keer over de toonbank gaat.

iPhone SE 2 zorgt voor verdere groei

De uitspraken van Kuo sluiten aan bij een gerucht dat eind vorige week verscheen, waarin te lezen was dat Apple de productie van de iPhone 11 verhoogd heeft om aan de vraag te voldoen. Kuo is al jaren één van de meest betrouwbare bronnen als het om onaangekondigde Apple-producten gaat, samen met de Amerikaanse Mark Gurman.

Zowel Gurman als Kuo zijn er van overtuigd dat we begin volgend jaar de iPhone SE 2 te zien krijgen: een nieuw budgetmodel met het uiterlijk van de iPhone 8, maar dezelfde krachtige chip uit de iPhone 11. In het onderstaande artikel zetten we al onze verwachtingen voor dit nieuwe instapmodel op een rijtje.

Lees ook: iPhone SE 2 in 2020: 7 verwachtingen voor Apples nieuwe budget-iPhone

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.