Round-up: zo scoren de iPhone 11 en 11 Pro (Max) bij internationale media

Wouter Nijsen
17 september 2019, 15:03
5 min leestijd
Round-up: zo scoren de iPhone 11 en 11 Pro (Max) bij internationale media

De eerste internationale reviews van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max verschijnen online en ze zijn zeer positief. We zetten de meningen van een aantal grote techwebsites op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 11 en 11 Pro (Max) review round-up

Aankomende vrijdag zijn de nieuwe iPhones in Nederland verkrijgbaar, maar een aantal internationale techsites hebben vandaag hun reviews van de toestellen gepubliceerd. Daar komen twee zaken telkens uit naar voren: Apple heeft de camera’s enorm verbeterd, waardoor de iPhones op dit vlak makkelijk tot de beste van dit moment horen. Ook de accuduur wordt geroemd en de iPhone 11 is volgens sommige websites een nog betere deal dan zijn voorganger.

Om de verschillende beoordelingen beter te vergelijken, hebben we de bevindingen hieronder afzonderlijk voor je op een rijtje gezet.

The Verge

The Verge schrijft dat de iPhone 11 en 11 Pro Max op papier niet de meest spannende iPhones zijn, maar veel meer zijn dan slechts een kleine upgrade. Sterker nog: de website vindt de telefoons uitstekend en zegt dat de camera’s beter zijn dan vrijwel iedere concurrent. Ook over de accuduur van de 11 Pro (Max) is The Verge te spreken, maar de website geeft wel aan dat iOS 13 nog wat foutjes bevat.

Ook over de iPhone 11 is The Verge duidelijk: door zijn goede prestaties, uitstekende camera en lange accuduur is dit de beste iPhone voor de meeste mensen. Wel vindt de website het jammer dat de goedkopere 11 nog steeds wordt geleverd met een trage 5 Watt-oplader.

Lees de volledige iPhone 11 Pro (Max) review op The Verge
Lees de volledige iPhone 11 review op The Verge

Engadget

Engadget vindt de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max betere telefoons dan hun voorgangers, maar niet baanbrekend. De website zegt dat de driedubbele camera en langere accuduur de belangrijkste pluspunten zijn, maar geeft ook aan dat de groothoeklens iets minder consistent presteert dan de andere camera’s. Hoewel de 11 Pro en 11 Pro Max meer all-round zijn dan de XS en XS Max, onderschrijft Engadget dat de iPhone 11 voor veel mensen de betere deal is.

Dat komt ook door het feit dat de iPhone 11 goedkoper is dan de XR en meer te bieden heeft dan dit toestel. Verder geeft de website aan dat het scherm van de 11 niet zo goed is als dat van de Pro-modellen, maar 6,1 inch wel een ideaal schermformaat is.

Lees de volledige iPhone 11 Pro review op Engadget
Lees de volledige iPhone 11 review op Engadget

CNET

De reviewer van CNET schrijft dat de iPhone 11 Pro verreweg de beste iPhone is, maar niet enorm verschilt met de 11. De meeste features zijn immers ook op het goedkopere model te vinden, maar de telelens is wel een groot voordeel ten opzichte van de 11. Ook de nieuwe nachtmodus voor de camera’s valt in de smaak en CNET vindt de videomogelijkheden van de nieuwe iPhones ook uitstekend.

Lees de volledige iPhone 11 Pro Max review op CNET
Lees de volledige iPhone 11 review op CNET

Wired

Wired is iets minder te spreken over de camera’s van de goedkopere iPhone 11. De website schrijft dat dat de Pro-modellen in veel gevallen betere foto’s maken en sommige Android-toestellen, zoals de Google Pixel 3, OnePlus 7 Pro en Samsung Galaxy Note 10 Plus het op cameragebied winnen van de iPhone 11. Wired vindt de 11 een indrukwekkende telefoon, maar niet eentje die innoveert.

De iPhone 11 Pro is completer en beschikt volgens de website over de beste accuduur van alle iPhones tot nu toe. Wel worden de hoge prijs en het feit dat de telefoon nog een Lightning-poort heeft wat minder gewaardeerd.

Lees de volledige iPhone 11 Pro review op Wired
Lees de volledige iPhone 11 review op Wired

TechRadar

TechRadar noemt de iPhone 11 de ‘iPhone met de beste prijs-kwaliteitverhouding sinds de iPhone SE’, die tevens over een camera beschikt die bijna tipt aan de mogelijkheden van de 11 Pro en 11 Pro Max. Over deze telefoons is TechRadar ook positief, maar de website vindt het wel jammer dat het design niet is veranderd en er – op de camera na – weinig echte vernieuwingen zijn.

Lees de volledige iPhone 11 review op TechRadar
Lees de volledige iPhone 11 Pro (Max) review op TechRadar

CNBC en The New York Times

CNBC ging aan de slag met de iPhone 11 en heeft ongeveer dezelfde mening als TechRadar: de camera’s en accuduur zijn significant verbeterd, wat ervoor zorgt dat de iPhone 11 voor de meeste mensen de beste keuze is. Wel schrijft de website dat als je een iPhone X of nieuwer hebt, je niet per se hoeft te upgraden.

The New York Times onderschrijft dit in de review van de iPhone 11 en zegt dat de smartphone een mooie upgrade is voor gebruikers van de iPhone 6S of iPhone 7. Als je een iPhone X hebt, dan kun beter nog een jaar of twee wachten met upgraden.

Lees de volledige iPhone 11 review op CNBC
Lees de volledige iPhone 11 review op The New York Times

Vanaf vrijdag in Nederland

Aanstaande vrijdag (20 september) start de verkoop van de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max in Nederland. Ook ontvangen de eersten die een pre-order hebben geplaatst dan het toestel. De iPhone 11 (Pro) reserveren kan nog steeds, maar check dan wel de levertijden van verschillende webshops.

Later deze week lees je op iPhoned de eerste indruk van de iPhones. Download de iPhoned-app om als eerste op de hoogte te zijn, als je dat nog niet hebt gedaan!

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's