Twijfelachtige bron: ‘iPhone 11 (Pro) en Pro Max komen op 27 september, iOS 13 op 23 september’

Lars Paijmans
4 september 2019, 10:51
2 min leestijd
Twijfelachtige bron: ‘iPhone 11 (Pro) en Pro Max komen op 27 september, iOS 13 op 23 september’

Een intern document van Apple zou online zijn verschenen, wat aangeeft dat de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max een weekje later zouden verschijnen dan aanvankelijk werd gedacht.

iPhone 11 Pro release op 27 september?

Met minder dan een week te gaan tot het Apple-event raken de iPhone-geruchten in een stroomversnelling. In de categorie met bronnen waarvan de betrouwbaarheid lastig te achterhalen is, tweet Apple Beta 2019 vandaag een intern document dat van Apple zou zijn.

Dit document zou bedoeld zijn voor het personeel van Apple Stores, die op de hoogte worden gebracht van de aankomende nieuwe apparaten. Zo staat er onder meer informatie in over apparaten die iOS 13 gaan ondersteunen.

iPhone 11 Pro release gerucht

Wat hieraan opvalt, is de informatie over de 2019 iPhones, die in dit document iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max genoemd worden. De opvolger van de iPhone XR zou dit jaar dus iPhone 11 gaan heten als dit document klopt.

Ook opvallend: de drie iPhones zouden in tegenstelling tot vorig jaar tegelijk in de verkoop gaan, maar een week later dan verwacht op 27 september. Tot nu toe gingen we er vanuit dat Apple de iPhones op 10 september onthult, de pre-order op 13 september start en de eerste exemplaren op 20 september worden uitgeleverd. Dat zou volgens dit document dus een week uitgesteld kunnen worden.

iOS 13 op 23 september, macOS Catalina vertraagd

De drie toestellen zouden bovendien niet op iOS 13 draaien, maar op iOS 13.1. Deze software-update bevat mogelijk functies die exclusief op de 2019 iPhones beschikbaar zijn, zoals verbeteringen voor de Camera-app die gebruik maken van de driedubbele cameralens. Dit zou ook verklaren waarom Apple vorige week al gestart is met het testen van de iOS 13.1 bèta voordat iOS 13 beschikbaar is gekomen.

Daarin is ook te lezen dat iOS 13 op maandagavond 23 september zou verschijnen. Ook iPadOS zou op die datum worden uitgebracht voor ondersteunende iPads en watchOS 6 voor de Apple Watch. macOS Catalina zou later verschijnen, maar een exacte datum is nog niet bekend.

Als gezegd zetten wij onze vraagtekens bij de betrouwbaarheid van dit document. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten om te zien of het gerucht klopt. Volgende week dinsdagavond om 19:00 uur Nederlandse tijd begint de iPhone 11-event livestream. In onderstaande video zetten we onze verwachtingen op een rijtje.

Bron: Twitter
Bronnen afbeeldingen: CNET, Ben Geskin
Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's