De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

iPhone 11 Pro Max teardown: grotere accu die misschien je AirPods kan opladen

Michel van 't Klaphek
21 september 2019, 9:33
2 min leestijd
iPhone 11 Pro Max teardown: grotere accu die misschien je AirPods kan opladen

De iPhone 11 Pro Max bevat aanwijzingen voor het bestaan van omgekeerd draadloos opladen, zodat je bijvoorbeeld AirPods van stroom kunt voorzien. Het is echter allesbehalve zeker dat de functie later via een iOS-update geactiveerd wordt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 11 Pro Max teardown: de belangrijkste punten

Zoals altijd was iFixit er als de kippen bij om de nieuwste iPhone uit elkaar te schroeven en  te laten zien welke onderdelen erin zitten. Voorafgaand aan deze teardown was het vooral de vraag of het nieuwe topmodel over de mogelijkheid beschikt om andere apparaten draadloos te kunnen opladen.

iPhone 11 Pro Max teardown

Het korte antwoord is misschien. Zo zit het. De iPhone 11 Pro Max heeft twee batterijaansluitingen, waarvan eentje direct verbonden is met de spoel die nodig is voor draadloos opladen. Op die manier zou het toestel in theorie andere apparaten van stroom kunnen voorzien, zoals AirPods of je Apple Watch.

Daarnaast heeft de reparatiesite een mysterieus onderdeel onder de batterij van de krachtige iPhone gevonden. iFixit speculeert dat deze onderdelen wijzen op het mogelijke bestaan van ‘reverse wireless charging’, oftewel omgekeerd draadloos opladen. De gedachte is dat Apple de functie via een iOS-update later zou kunnen toevoegen. De iPhone 11 Pro Max-accu heeft bovendien een capaciteit van 3969 mAh, een stuk groter dan die van de iPhone XS Max (3174 mAh).

iPhone 11 Pro Max teardown 2

Er zijn echter ook partijen die twijfelen aan de bevindingen van iFixit. Rene Ritchie, journalist van de Apple-website iMore, schrijft namelijk dat Apple nooit de intentie heeft gehad om de draadloos opladen-functie aan de nieuwe iPhones toe te voegen. ‘Het was nooit gereed voor productie en er zit niks in de nieuwe iPhones dat later geactiveerd kan worden’, schrijft Ritchie op Twitter. Hij baseert zijn uitspraak op meerdere bronnen.

Lees ook: iPhone 11 Pro eerste indruk: de eerste ‘Pro’ iPhone doet zijn naam eer aan

Overzicht

In aanloop naar de presentatie van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) kwam regelmatig het gerucht voorbij dat je de toestellen zou kunnen gebruiken om andere apparaten op te laden, zoals een iPhone, Apple Watch of AirPods. De Galaxy S10 van Samsung kan dit bijvoorbeeld ook.

Slechts een dag voor de presentatie meldde de doorgaans betrouwbare Apple-insider Ming-Chi Kuo dat de functie op het laatste moment geschrapt was. Het bedrijf uit Cupertino zou niet tevreden zijn over de efficiëntie van het omgekeerd draadloos opladen. Kuo suggereerde dat Apple de functie later zou kunnen activeren via een iOS-update.

Bronnen: iFixit, iMore
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen