‘Meest krachtige iPhone van dit jaar heet iPhone 11 Pro’

Michel van 't Klaphek
11 augustus 2019, 13:12
2 min leestijd
‘Meest krachtige iPhone van dit jaar heet iPhone 11 Pro’

Apple brengt dit najaar hoogstwaarschijnlijk drie iPhones uit. De meest krachtige Apple-telefoon draagt de naam iPhone 11 Pro. We krijgen dus geen iPhone 11 Pro Max te zien.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 11 Pro wordt de nieuwe naam’

Dat claimt CoinX, een Apple-insider die in het verleden al meermaals juiste voorspellingen deed. Zo had hij/zij het onder meer bij het rechte eind door te zeggen dat het bedrijf uit Cupertino in 2018 de iPhone XS en iPhone XS Max zou uitbrengen. Ook was CoinX als eerste op de hoogte van het bestaan van de iPhone XR, het instapmodel van vorig jaar.

iPhone 11 en 11 Max

Jammer genoeg deelt de kenner geen verdere informatie over de iPhone 11 Pro. Ook wordt niet duidelijk waar het gerucht vandaan komt. Wel krijgt de insider bijval van een anonieme tip die MacRumors binnenkreeg. “De iPhone met vierkante camerabult wordt de iPhone 11 Pro. Dit is een feit”, zo luidt het bericht.

Voorlopig blijft het bij geruchten, maar gezien de reputatie van met name CoinX is het wel het vermelden waard. Deze bron heeft namelijk een foutloos cv als het op geruchten aankomt. Naast de juiste naamgeving van de iPhones uit 2018 wist de tipgever ook het gewicht van de iPhone XS Max en de meegeleverde wallpapers weken voor de officiële onthulling juist te voorspellen.

Lees ook: Onze 6 verwachtingen voor het iPhone 11-event in september

Over de 2019 iPhones

Al met al lijkt het erop dat Apple dit jaar drie nieuwe iPhones uitbrengt. Naast de iPhone 11 krijgen we ook een iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max te zien. Vermoedelijk vindt de iPhone 11-release op 20 september plaats, waarbij de toestellen een week eerder al te bestellen zijn.

De iPhone 11 Pro krijgt volgens geruchten een driedubbele camerabult op de achterkant. De Pro heeft vermoedelijk een 6,5 inch-display terwijl de reguliere iPhone 11 wordt uitgerust met een 5,8 inch-scherm. Beide toestellen draaien op de nieuwe A13-chip, waardoor ze sneller en krachtiger zijn. Wil jij de nieuwe iPhone winnen? Doe dan mee met onze winactie:

Win de nieuwe 2019 iPhone! iPhoned geeft de iPhone 11 weg!
Bronnen afbeeldingen: Aziz Ghaus, Aziz Ghaus
Heeft dit artikel je geholpen?
Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen