‘iPhone 11 Pro-display is het beste smartphonescherm ooit’

Wouter Nijsen
24 september 2019, 11:02
2 min leestijd
‘iPhone 11 Pro-display is het beste smartphonescherm ooit’

De iPhone 11 Pro en 11 Pro Max beschikken over het nieuwe Super Retina XDR-display en uit onderzoek blijkt dat dit het beste smartphonescherm ooit is.

DisplayMate: iPhone 11 Pro-scherm is het beste ooit

Ieder jaar doet DisplayMate een uitgebreid onderzoek naar de kwaliteit van de schermen van de nieuwste iPhones. Daaruit blijkt dat het display van de iPhone 11 Pro (Max) aanzienlijk is verbeterd ten opzichte van het scherm van de iPhone XS (Max). Sterker nog: DisplayMate noemt het display van de nieuwste iPhones het beste smartphonescherm ooit, dat alle concurrenten verslaat.

Zo kan het iPhone 11 Pro-scherm een stuk helderder dan dat van zijn voorganger, maar is ook de kleurechtheid verbeterd. Daarnaast reflecteert het display minder en is het tegelijk energiezuiniger, wat natuurlijk gunstig is voor de accuduur van de nieuwste Pro-iPhones.

Meer over de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max

DisplayMate heeft het scherm van de goedkopere iPhone 11 nog niet onderzocht, maar waarschijnlijk is de website daar iets minder positief over. Deze iPhone heeft immers een lcd-scherm en geen old-scherm zoals de duurdere Pro-iPhones. Daardoor spatten kleuren wat minder van het scherm af en oogt zwart niet echt als zwart. Verder is de resolutie met 1792 bij 828 pixels relatief laag, zeker als je dit vergelijkt met de iPhone 11 Pro (2436 bij 1125 pixels).

De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn sinds kort in Nederland verkrijgbaar en kosten respectievelijk 1159 en 1259 euro. De iPhone 11 gaat voor 809 euro over de toonbank. Zoals je in onze eerste indruk van de iPhone 11 Pro kunt lezen, heeft dit toestel een indrukwekkende camera en langere accuduur.

Houd iPhoned de komende week in de gaten (bijvoorbeeld via de app of nieuwsbrief) voor uitgebreide reviews van de nieuwe Apple-smartphones. Van plan één van de nieuwe iPhones te kopen? Check dan ook het iPhone 11 Pro (Max) en iPhone 11 levertijd-overzicht.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: DisplayMate
Categorie: Devices
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's