Cameratest: ‘iPhone 11 Pro kan het niet winnen van Huawei en Xiaomi’

Lars Paijmans
8 november 2019, 11:04
1 min leestijd

Hoewel de iPhone 11 Pro grote stappen voorwaarts zet op cameragebied, concludeert cameratester DxOMark dat Apple een derde plek verdient op de ranglijst van de beste smartphonecamera’s.

DxO iPhone 11 PRo cameratest bekend

Voor de test gebruikte DxOMark een iPhone 11 Pro Max met iOS 13.2, de software-update die de camera verder verbeterde dankzij de Deep Fusion-techniek. Dat zorgde ervoor dat de kleinere camerasensor van de iPhone foto’s met dezelfde kwaliteit en detail kon schieten als de camera van de Mate 30, die een grotere sensor heeft. Apples toptoestel van 2019 moet het volgens DxO afleggen tegen de Xiaomi CC9 Pro Premium en Huawei Mate 30 Pro.

iPhone 11 Pro cameratest

DxO prijst de iPhone om de details die realistisch bewaard blijven, de snelle autofocus, videostabilisatie en kleine hoeveelheid ruis. Zeker als je dit laatste vergelijkt met foto’s van de iPhone XS, dan zijn de verschillen enorm.

Hoewel de test te spreken is over de 1x en 2x zoomkwaliteit, gaat de kwaliteit sterk naar beneden als je verder inzoomt met de iPhone-camera. Zeker in vergelijking met de 5x zoom van de Huawei Mate 30 Pro is het verschil volgens DxO goed zichtbaar.

iPhone wint het wel met video

Kijken we naar videokwaliteit, dan prijkt de iPhone 11 Pro wel op de eerste plaats, samen met de Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition. Zowel wat geluids- als videokwaliteit betreft wint de iPhone het, met pluspunten voor de hdr-kwaliteit en details in ruimtes die overbelicht of juist erg donker zijn.

Benieuwd wat wij van de iPhone 11 Pro vinden? Check onze geschreven review en onze uitgebreide videoreview hieronder.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's