iPhone 11 Pro gebruikt nieuwste Intel-modem, heeft 25% grotere accu

Lars Paijmans
18 september 2019, 11:03
2 min leestijd
iPhone 11 Pro gebruikt nieuwste Intel-modem, heeft 25% grotere accu

Nu de eerste iPhone 11-modellen in het wild rondzwerven, komen we meer en meer te weten over de dingen die Apple niet tijdens de Keynote besproken heeft. Zo leren we vandaag meer over de specificaties van de toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPhones draaien op nieuwste Intel-modem

Nieuwe camera’s, een ander kleurtje en een langere accuduur: dat zijn de drie dingen waar Apple zich tijdens de presentatie van de iPhone 11 vooral mee bezig hield. Traditiegetrouw moeten we daarna wachten tot gebruikers de eerste toestellen in handen hebben om echt alles over de smartphones te weten te komen.

Zo ook met de iPhone 11 en iPhone 11 Pro en Pro Max. PCMag ontdekte dat alle drie de nieuwe toestellen op een modem van Intel draaien, in plaats van Qualcomm. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de lange ruzie tussen Apple en Qualcomm, die te laat werd bijgelegd om nog iets te kunnen betekenen voor 2019 producten.

Op basis hiervan verwacht PCMag dat de nieuwe iPhones zo’n 20 procent snellere mobiele internetverbindingen hebben dan hun voorgangers. Al zou de iPhone 11 iets trager zijn dan de 11 Pro door het gebruik van andere onderdelen. Het zal een van de laatste keren zijn dat Apple een modem van een extern bedrijf gebruikt, nu ze bijna de volledige modemdivisie van Intel hebben overgekocht.

iPhone 11 Pro accu een stuk groter

Ook komen we wat meer te weten over de exacte accucapaciteit en krijgen we de hoeveelheid werkgeheugen bevestigd. Dit weten we dankzij de Chinese reguleringsinstantie TENAA waar Apple de toestellen ingediend heeft ter goedkeuring.

Hieruit blijkt dat de iPhone 11 een 3110mAh batterij heeft, in tegenstelling tot de 2942mAh-accu van de iPhone XR. De iPhone 11 Pro heeft een 3046mAh-accu, een groot verschil met de 2658mAh van de iPhone XS. De iPhone 11 Pro Max heeft de grootste accu met een capaciteit van 3969mAh, ongeveer twintig procent groter dan de 3174mAh-batterij in de iPhone XS Max.

Uit de eerste reviews is inmiddels gebleken dat deze grotere capaciteit zijn vruchten afwerpt. De iPhones gaan allemaal langer mee dan hun voorgangers, waarbij vooral de verschillen met de Pro-modellen in vergelijking met de XS erg groot zijn. De nieuwe iPhones zijn vanaf aanstaande vrijdag in Nederland verkrijgbaar.

Lees ook: iPhone 11 vs iPhone 11 Pro en Pro Max: welke kies jij?

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's