‘iPhone 11 vanaf 13 september te pre-orderen, release op 20 september’

Wouter Nijsen
30 augustus 2019, 18:03
2 min leestijd
‘iPhone 11 vanaf 13 september te pre-orderen, release op 20 september’

De iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max worden op 10 september aangekondigd, en nu weten we ook wanneer de toestellen waarschijnlijk in de winkels liggen. Vanaf 13 september zijn de toestellen te pre-orderen, de release vindt een week later plaats.

iPhone 11 pre-order datum is gelekt

MacRumors schrijft dat de iPhone 11-toestellen vanaf 20 september officieel te koop zijn. Precies een week eerder, op vrijdag 13 september, begint de pre-order-periode. Dat zou een bron bij een Amerikaanse provider tegen de website hebben verteld.

Dit komt overeen met eerdere geruchten en de releasedata van nieuwe iPhones in het verleden. De smartphones van Apple zijn vaak de vrijdag na de aankondiging te reserveren, en liggen een week later in de winkels.

iPhone 11, 11 Pro of 11 Pro Max kopen: check 13 september onze prijsvergelijkers

De nieuwe iPhones zullen los en in combinatie met een abonnement worden aangeboden. De levertijden zullen naar verwachting snel oplopen en sterk verschillen per shop en provider. Gebruik onze actuele prijsvergelijkers om de beste deal te score en hem als eerste in huis halen.

Omdat Nederland al een tijdje bij de eerste groep landen hoort waar nieuwe iPhones te koop zijn, kunnen we ervan uit gaan dat we ook hier op 20 september de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max kunnen kopen.

Bovendien lijkt het erop dat alledrie de modellen tegelijk worden uitgebracht. Bij de iPhone X en iPhone XR was dit anders: de release van deze telefoons vond enkele weken later plaats.

Apple-event op 10 oktober

Apple stuurde gisteren de officiële uitnodiging voor een nieuw event, dat dus op dinsdag 10 september wordt georganiseerd. Om 19.00 uur Nederlands tijd gaat de keynote van start en dan zal het bedrijf van Tim Cook alle nieuwe producten voor dit najaar presenteren. Het bedrijf maakt dan ook bekend wat de iPhone 11-serie gaat kosten.

Naast nieuwe iPhones verwachten we ook de Apple Watch Series 5 te zien, alsmede een nieuwe 10,2 inch-iPad. Ook maakt Apple dan hoogstwaarschijnlijk bekend wanneer iOS 13, iPadOS, macOS Catalina, watchOS 6 en tvOS 13 beschikbaar komen. Zoals je in onze iOS 13 preview kunt lezen, introduceert de update onder andere een handige donkere modus.

Check ook ons uitgebreide artikel met verwachtingen voor het iPhone 11-event. Of kijk de video hieronder, waarin we je in een paar minuten helemaal bijpraten.

Volg het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: Aziz Ghaus
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's