De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘iPhone 11 heeft ander moederbord voor camera en grotere accu’

Florence Peeters
9 juli 2019, 11:01
2 min leestijd
‘iPhone 11 heeft ander moederbord voor camera en grotere accu’

Hoewel het design van de 2019 iPhones erg zal lijken op dat van zijn voorgangers, zou er aan de binnenkant wel iets drastisch veranderen. Er zit vermoedelijk een heel nieuw soort moederbord in de iPhone 11 Pro, om ruimte te maken voor andere verbeteringen.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 11 moederbord is vernieuwd’

Het moederbord, de naam zegt het al, is de basis van iedere smartphone. De iPhone X, iPhone XS en iPhone XR hebben allemaal een moederbord in een L-vorm. Het moederbord van de iPhone 11 gaat er echter anders uitzien. Volgens gelekte foto’s op Slashleaks zou Apple teruggaan naar een rechthoekige variant.

Hierdoor zou er meer ruimte vrij komen voor andere hardware. Dat is onder meer nodig voor de grotere camerabult met drie – of twee op de iPhone 11 – lenzen. Doordat er meer camera’s achterop komen, is daar logischerwijs meer ruimte voor nodig. Die snoept Apple mogelijk weg door de chip een andere vorm te geven.

iphone 11 moederbord

Daarnaast zou Apple zo een grotere accu kunnen plaatsen. De L-vorm neemt meer ruimte in, terwijl het rechthoekige moederbord aan één kant van de iPhone geplaatst kan worden. De andere helft kan dan volledig gevuld worden door een grotere accu.

Dit ligt bovendien in lijn met eerdere geruchten. De doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo stelde eerder al dat de accu van de iPhone 11 Pro een stuk groter wordt en andere apparaten kan opladen. Volgens een ander gerucht krijgt de iPhone 11 zelfs de grootste iPhone-accu tot nu toe.

Opnieuw Lightning-poort, 3D Touch verdwenen

Het wordt steeds duidelijker dat Apple wederom drie nieuwe iPhones uitbrengt dit najaar. Volgens verschillende schematische tekeningen en renders maakt het bedrijf uit Cupertino nog niet de overstap naar usb-c, en hebben de toestellen gewoon een Lightning-poort.

Verder zou het 3D Touch schrappen en vervangen door Haptic Touch, wat nu al wordt gebruikt op de iPhone XR. Tot slot komen er niet alleen meer cameralenzen voor betere kwaliteit, maar ontwikkelt Apple ook een speciale nachtmodus. Dit moet foto’s in het donker drastisch verbeteren.

Bron: Slashleaks
Bron afbeelding: CashKaro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu