iPhone 11 Pro Max verwachtingen: 8 dingen om naar uit te kijken

Lars Paijmans
9 september 2019, 17:01
4 min leestijd
iPhone 11 Pro Max verwachtingen: 8 dingen om naar uit te kijken

Ook in 2019 krijgt de iPhone 11 Pro een grotere variant in de vorm van de iPhone 11 Pro Max. In dit artikel zetten we onze verwachtingen op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Onze iPhone 11 Pro Max verwachtingen op een rij

Het duurt nu niet lang meer tot de opvolger van de iPhone XS Max officieel aan ons wordt gepresenteerd. De 11 Pro Max belooft een mooie upgrade te worden, al moet je net als bij de iPhone 11 niet op een compleet nieuw design rekenen. Dit verwachten wij ervan.

iPhone 11 concept

1. Een groter 6,5 inch-oledscherm

Kan het scherm van een smartphone voor jou niet groot genoeg zijn? Dan ben je aan het juiste adres bij de 11 Pro Max, de grootste iPhone die Apple dit jaar uitbrengt. Net als vorig jaar krijgt het toestel een 6,5 inch-oledscherm, 0,7 inch groter dan het display van de iPhone 11.

Apple zou dit jaar dezelfde schermtechnieken gebruiken als Samsung deed met de Galaxy S10 en Note 10, aangezien Samsung ook in 2019 de schermen van de iPhones voor zijn rekening neemt. Ook keert de Notch terug: de uitsnede in het midden van de bovenkant van het scherm waar de Face ID-camera in verwerkt zit.

2. Een grotere accu

Naast een groter scherm is een ander voordeel van het Max-toestel de accuduur. Omdat het apparaat groter is heeft Apple meer ruimte om er een grotere accu in te verwerken. Hoewel het grotere display meer energie vraagt, zorgt deze accu er nog steeds voor dat de 11 Pro Max het ongetwijfeld een aantal uur langer volhoudt dan de iPhone 11. Naar verluidt zou ook de nieuwe A13-chip van deze iPhone zuiniger zijn dan zijn voorganger, wat de accuduur ook ten goede komt.

3. Een nieuwe kleur

Het design van de iPhones blijft ongewijzigd dit jaar, maar dankzij een nieuw kleurtje kun je toch laten zien dat jij het allernieuwste model hebt. Apple zou naast Goud, Spacegrijs en Zilver ook een wat minder glimmend model uitbrengen, met glas dat mat oogt en dus ook een ander effect op de kleur geeft.

Of de 11 Pro Max net als de iPhone 11 ook in het groen verschijnt is niet duidelijk, maar de kans bestaat dat dit de nieuwe kleur wordt van het jaar.

4. Driedubbele cameralens en verbeterde frontcamera

Als je onze iPhone 11 verwachtingen hebt gelezen, klinkt dit vast bekend: de iPhone 11 Pro Max krijgt vergeleken met de iPhone XS Max een extra camera op de achterkant, wat de teller op drie zet.

Deze derde lens wordt verwerkt in een vierkante camerabult, die behoorlijk opvalt. Met de derde lens worden nieuwe functies mogelijk, kun je verder inzoomen zonder kwaliteit te verliezen en gaat ook de kwaliteit van fotografie in het donker er flink op vooruit.

IPHONE 11 max renders

5. Geen 3D Touch (maar wel Haptic Touch)

Vorig jaar wisten we het nog niet, maar de iPhone XR was het begin van het einde voor het drukgevoelige 3D Touch scherm. Alle drie de 2019 iPhones zouden 3D Touch inruilen voor Haptic Touch, een soortgelijke functie waarbij je het scherm even ingedrukt houdt om dezelfde functies te activeren.

Door dit complexe scherm niet meer te gebruiken zou Apple lagere productiekosten hebben en zou het een eerste stap zijn op weg naar een iPhone met Touch ID in het scherm, iets wat door 3D Touch tot nu toe onmogelijk was.

6. Accessoires opladen op de achterkant

Een handige extra voor eigenaren van AirPods of een Apple Watch: de draadloze lader in de 11 Pro Max werkt ook andersom. Hierdoor kun je een AirPods doosje simpelweg op de achterkant van je iPhone leggen om deze snel even bij te laden. Handig als je geen oplader bij de hand hebt of er geen stopcontact in de buurt is. Al komt dit natuurlijk niet ten goede van het accupercentage van de iPhone zelf.

iphone 11 event officieel

7. Extra stevige behuizing, beter waterdicht

Apple zou grote stappen hebben gezet om de waterdichtheid te verbeteren. Hierdoor houdt de 11 Pro Max het langer vol dan de huidige limiet van 30 minuten. Ook is de behuizing verstevigd met een nieuw soort glas, dat beter tegen krassen en valpartijen kan. Of dat genoeg is voor mensen om geen hoesjes meer te gaan gebruiken blijft de vraag, maar geruststellend is het wel.

8. Onthuld op 10 september, verkrijgbaar vanaf de twintigste

Apple onthult alle nieuwe iPhones op dinsdag 10 september tijdens een speciale Keynote. Wil je meer weten over alles wat we die avond verwachten? Check dan onze uitgebreide iPhone 11-event verwachtingen of de video onder dit artikel. Na de onthulling op 10 september zou je op vrijdag 13 september een pre-order kunnen plaatsen, waarna de eerste exemplaren op vrijdag 20 september worden uitgeleverd.

Bronnen afbeeldingen: Aziz Ghaus, MobileFun
Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen