De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘iPhone 11 Max krijgt nieuwe muteknop en Lightning-poort’

Michel van 't Klaphek
25 juni 2019, 9:13
2 min leestijd
‘iPhone 11 Max krijgt nieuwe muteknop en Lightning-poort’

Een webshop heeft alvast hoesjes voor de iPhone 11 Pro Max online gezet. Naast de opvallende camerabult is ook een nieuwe muteknop zichtbaar.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 11 Max renders

Nu beweeg je het knopje aan de zijkant van de iPhone nog naar links en rechts om geluid aan- of uit te zetten, maar dat gaat straks anders. De muteknop van de iPhone 11 Max lijkt namelijk op en neer te bewegen. Ook is het schakelaartje wat meer rechthoekig dan nu het geval is. Misschien kiest Apple hiervoor om ruimte te besparen voor de camerabult.

Deze heeft namelijk een hoop ruimte nodig. Er worden maar liefst drie sensoren in driehoekvorm bij elkaar geplaatst, met daarbij nog een flitser. Daarbovenop zou Apple een laagje glas plaatsen om de sensoren tegen stoten en krassen te beschermen. Alhoewel de renders het niet goed laten zien, lijkt dit glaslaagje uit één geheel te bestaan.

iphone 11 max renders 2

Verder laat het hoesje zien dat Apple wederom voor een Lightning-poort lijkt te gaan. De iPhone 11 Max renders bevestigen daarmee een eerdere claim van Apple-insider Ming-Chi Kuo, dat Apple dit jaar nog niet overstapt naar usb-c. Pas in 2020 zouden de eerste toestellen zonder Lightning-oplaadpoort verschijnen.

De hoesjes zijn alvast te bestellen bij MobileFun, een relatief onbekende webshop als het op Apple-geruchten aankomt. Aangezien de iPhone 11 Pro en 11 Max pas in september van dit jaar verschijnen, is het niet zeker of de toestellen er ook daadwerkelijk zo uitzien. Grotere accessoirefabrikanten zoals Otterbox en Griffin wachten dan ook meestal wat langer voor ze hun cases aan de wereld tonen.

Lees ook: Overzicht: de 6 belangrijkste geruchten over de iPhone 2019

Over de 2019 iPhones

Net als vorig jaar brengt Apple in 2019 waarschijnlijk drie iPhones uit. Naast directe opvolgers van de iPhone XS en iPhone XS Max komt er ook een beter betaalbare nieuwe iPhone 11 op de markt. Qua design worden weinig veranderingen verwacht, maar dit gaat niet op voor de specificaties. Apple zou onder meer 3D Touch schrappen, de toestellen sneller maken dankzij de A13-chip en een snellere 18 Watt-oplader in de doos meeleveren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MobileFun
Bron afbeelding: MobileFun
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu